Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tegyem az erkélyt...

Hogyan tegyem az erkélyt macskabiztossá?

Figyelt kérdés

Ilyen erkélyünk van.

[link]

Rácsozásra gondoltunk először de egy valakit találtunk, aki elvileg elvállalta volna, de többszöri érdeklődésre ennyit tudott mondani, hogy 100 ezer vagy 200 ezer. Köszi.

Ezért ezt hagytuk a fenébe, meg egyébként sem örökre tervezünk itt lakni, így más olcsóbb megoldást szeretnénk. Gondoltunk a hálóra: [link]

De nem tudjuk hogyan rögzíthetnénk. Lehet kapni ilyet: [link] ami nagyon jó, a bilinccsel az erkély korlátjához lehet rögzíteni a rudat, aminek magassága állítható ebből gondoltunk volna 4 darabot, egyet-egyet az erkély korlát rövid oldalaira a fal mellé, egyet-egyet pedig a hosszú oldal végeire és ehhez rögzítettük volna a hálót, így: [link]

De még jó, hogy nem rendeltem meg, mert a bilincs csak 3.5 cm korlát átmérőhöz jó, a mi korlátunk pedig majdnem 5 centis átmérőjű!

Mivel az erkély kiáll a ház síkjából (nem tudom máshogy mondani) Az sem túl jó megoldás, hogy befúrunk egy pár kampót felülre és oldalra a falba és azokhoz + az erkély korláthoz rögzítjük a hálót, mert akkor ferdén nagyon sokat "elvenne" az erkélyből. [link]

Mit csináljunk? Van valami ötlete valakinek? Nem vagyunk túl tehetséges barkácsolók, meg eszköz sincs sok, ezért lett volna jó az a kész bilincs a rudakkal, de túl vastag a korlát hozzá...

kb 7 kilós macskákról van szó, nem mondom, hogy rámászik, de nem olyan megoldás kell, ami macskástól kidől, ha mégis...

2012. szept. 12. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a macska? Mióta lakik a lakásban? Volt-e hogy az ablakba kiült?

Azért kérdezem, mert sokszor felesleges pénzkidobás az egész. Az én macskám lakott 4 évig a 4. emeletem, 5 évig az első emelten és most a magasföldszinten. Simán kiül az ablakba, kimegy az erkélyre, nézelődik jobbra-balra, de sem leugrani nem ugrik és szerencsére nem is esik le. szerintem ti is rá tudnátok szoktatni, hogy ne akarjon ugrálni. Nem?

2012. szept. 12. 14:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Vagy megoldás az is, hogy a macskát nem, engeditek ki az erkélyre. Esetleg ha a kíváncsisága miatt aggódtok, akkor lehet azt is, hogy ilyen macskabútort tesztek közvetlenül a sárga üveg mellé, ahova simán felugrálhat. Onnan kilát, tehát tovább nem akar menni.
2012. szept. 12. 14:04
 3/9 A kérdező kommentje:

A macska előtte kertesben lakott és az ablakon át ugrált ki a kertbe.

Az, hogy nem engedem ki az erkélyre nem megoldás, mert szeretnék szellőztetni úgy, hogy nem ülök ott az ajtóban, meg akár egész éjjel nyitva is tartanám szívesen és nem tudom nézni, hogy kimegy-e vagy sem.

Egyébként az erkéllyel szemben pont egy magasságban van egy lámpaoszlop amin folyton madarak ülnek és a lépcsőház másik oldalán pedig az egyik szomszéd madár etetőt rakott ki az erkélyre és folyton tele van madárral, ami a macskát nagyon is érdekli. A mozgékonyabb három éves, hatalmas macska, nem akarom megkockáztatni, hogy érdeklődésében felugrik a korlátra és kifordul. Az ablakba sem engedem ki. Tudom, hogy vannak, akik úgy vannak vele, hogy nem hülye a macska nem fog kiugrani, de általában ők járnak úgy, hogy jaj hát véletlen kiesett a macska de végül is túl élte csak kicsit rozoga, vagy el is szaladt most nem találom. Lehet, hogy nem ugrana/esne ki, de nem áll szándékomban kipróbálni inkább kidobok valamennyi pénzt. Ha semmit nem tudunk kitalálni akkor persze berácsoztatjuk.

2012. szept. 12. 14:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Na mindegy, én nem tudnék úgy nyugodtan lenni, hogy csak egy pillanat és kiesett a macska, megijed valamitől, nem tud megkapaszkodni stb. az drágább is lenne, mint az erkély megcsinálása.
2012. szept. 12. 14:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Felesleges az a rudazat! Ha nem vagy haragban a felső szomszéddal, akkor 4 drótkötél (de elég egy vastagabb műanyag kötél is) áthurkolható az ő erkélyének a lábain. Ha ezt megfeszíted, olyan, mintha lenne 4 oszlopod. Erre mehet a macskaháló.

Ha nem vagy vele jóban, vagy nem is ismered, akkor felfúrsz az ő erkélyének az aljába 4 kampót, és onnan ugyenez.

2012. szept. 12. 15:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez például nagyon jó! Eszünkbe sem jutott hogy hurkoljunk hozzájuk!
2012. szept. 12. 15:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezért kérdeztem az elején, hogy milyen volt eddig a macska élettere. :)

Nyilván ha kertesben élt eddig, akkor nem lehet leszoktatni a kijárásról.

Természetesen nem akartalak ezzel megsérteni.

A felelőtlen macskatartásról szóló mondataidat meg vegyük úgy, hogy észre sem veszem :)

2012. szept. 12. 23:11
 8/9 anonim válasza:
De rá fog mászni, illetve ugrani a peremre.. a macskám és így halt meg..
2013. jún. 2. 19:04
 9/9 anonim válasza:
elég ha csak egyszer..
2013. jún. 2. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!