Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ablak mázolási gondok, avagy...

Ablak mázolási gondok, avagy miért nem jön le a festék?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nekikezdtem a régi kétszárnyú dupla-ablakunk felújításának, viszont a festékréteg eltávolításánál beletört a bicskám. Kromofággal próbáltam lemaratni, de szinte semmi sikerrel. A legfelső fedőréteget leszedi, de például az amúgyis repedező festék fentmarad. Énsem értem. Esetleg van valami ötletetek mivel lehetne nekiesni?

Köszi

2012. szept. 11. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:

1) Ha fa az ablakkeret, kromofággal tuti nem estem volna neki

2) Próbáld meg hölégfúvóval, de vigyázva, mert annak is megvannak a veszélyei (megég a fa, bereped az üveg, ...)

3) Csiszold le (igaz pepecs meló, föleg a sarkokba)

2012. szept. 11. 13:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha a kromofág sem viszi, akkor nehéz ügy!

A kromofág -egyébként- mindig csak a legfelső réteget marja,(saját tapasztalat) ezért én még egyszer megpróbálnám, úgy, hogy előtte durva csiszolóval megdolgoznám a felületet.

Ha így sem megy akkor marad a benzin/gázlámpa, de az üveg miatt nagyon óvatosan!

2012. szept. 11. 13:49
 3/5 Ágh Ferenc ***** válasza:
Ha ennyire dúrva a helyzet, akkor hővel szoktak segíteni. A régi benzinlámpa modern változata, ami gázzal működik, vagy hőlégfúvó! Ezekkel viszont óvatosan kell bánni, mert az üveg hajlamos megrepedni a hőtől!
2012. szept. 11. 13:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Asztaloséknál először durva csiszoló-papírral, utána még egy sor síma csiszolóval, és jöhet rá az új festékréteg!
2012. szept. 11. 14:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen fa, viszont elég vastag rajta a réteg (már azon is elgondolkoztam hogy festék e vagy glettanyag) Kipróbáltam gázlámpával, lekopogom, eddig sikerélményem volt. Az apró sarkokra, homorú vájatokra pedig marad a csiszpapír attól tartok. Égetés után ráfér egy csiszolás úgyis ahogy elnézem:D
2012. szept. 11. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!