Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fűtés cső csepegés megszünteté...

Fűtés cső csepegés megszüntetése. Hogyan?

Figyelt kérdés

A házamban megszűntettem egy már nem használatos radiátort.

Leengedtem a fűtés rendszerből a vizet, és a megfelelő helyen elvágtam a csöveket.

Úgy gondoltam, hogy meg tudom oldani szakember nélkül is a dolgot, és azt találtam ki, hogy a csőcsonkba beleteszek egy kb. 2 cs hosszú fém dugót. Így: [link] Pirossal a dugót jelöltem. Az így keletkezett kis mélyedést ívhegesztéssel töltöttem ki. Így: [link] Feltöltöttem a rendszert vízzel, de sajnos egy picit csepeg. Nem nagyon, inkább csak könnyezik.

Ennek a megszűntetésére várom a javaslatokat. Minden megoldás érdekel. Az jutott eszembe, hogy esetleg létezik vízzáró ragasztó, vagy esetleg valamilyen szalaggal betekerni. Kérem azt ne írjátok, hogy szóljak egy vízszerelőnek majd az megoldja. Nem valami nagy probléma ez, akár évekig is lehetne fűteni, de rendkívül bosszantó, hogy 10 percenként cseppen egyet.

Köszönöm a válaszodat!!

2012. aug. 17. 14:02
 1/6 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

A képek.

2012. aug. 17. 14:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
engedd le újra és a csöpögés helyét próbáld egy kicsit "újrahegeszteni"... :)
2012. aug. 17. 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha csöpög, akkor nyilván nem lett tökéletes a hegesztés. Ezt kéne korrigálni.

Én egyébként azt csináltam volna, hogy vágtam volna a csőcsonkra menetet és szabvány menetes dugóval ledugóztam volna. Vagy ha olyan helyen van, akár egy légtelenítő is mehetett volna a cső végére.

2012. aug. 17. 15:32
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Megkínálom még egy szál elektódával, aztán ha az sem segít akkor . . . . .fingom nincs.

Szólok valakinek aki tud hegeszteni normálisan.

Bevallom azt gondoltam látezik valamiféle "házpraktika".

Azért még várom a válaszokat.

2012. aug. 17. 15:40
 5/6 Ágh Ferenc ***** válasza:
Valamikor réges-régen lenmaglisztet használtak ilyesmire, ami minden ilyen pici szivárgást képes volt elzárni. Még jó öreg kazánok kezdődő hibáit is képes volt elég hosszú ideig kitólni.
2012. aug. 17. 16:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Pontosan ilyen egyszerű, és nagyszerű megoldásra gondoltam. Kipróbálom, köszönöm.
2012. aug. 17. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!