OSB lapot mivel tudom beburkolni? Folyt. :
Figyelt kérdés
Kosárlabda palánknak szeretném méghozzá úgy, hogy mögé csavarozok deszkákat, hogy megerősítsem (ne törjön, repedjen olyan könnyen) és utána leburkolom az elejét. Valami olyanra gondoltam, ami sima és le lehet festeni. Egy három és fél méteres zártszelvényt lebetonozok és erre fúrok lyukakat különböző magasságban, hogy később feljebb lehetne tenni, a legmagasabb álláson pedig a szabvány 3.05 cm-re lenne a kosár a földtől. Ahogy nő a fiam úgy rakom feljebb.2012. aug. 9. 16:26
1/8 anonim válasza:
Én bútorhátlap furnért erősítenék rá. Kb. 3mm vastag a vékonyabbik fajta.
2/8 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet, és olyant hol lehet venni, illetve milyen méretben kapható általában? Vagy méretre vágják?
2012. aug. 9. 16:51
3/8 anonim válasza:
De alatta legyen sima a deszka, mert ha nem fekszik fel rendesen, akkor nem nagyon fog visszajönni róla a labda.
Én úgy tudom, lapszabászatokban táblában adják.
OBI-ban is van, és lehet konkrét méretet kérni. De ha szerencséd van, ott kirakják a megmaradt kis darabokat párszázért. De ha nem, akkor is lehet vágatni.
4/8 anonim válasza:
Sőt, lehet, hogy eleve natúr préselt bútorlapot kellene nézzél, kicsit masszívabb lenne. Csak eső ellen védd, nehogy megszívja magát vízzel.
5/8 A kérdező kommentje:
Mindenképpen védeném víz ellen, valami élvédőt gondoltam rá és még lefesteném plusszban. Van itthon bútorlapom, csak picit kicsinek tartom. A szabvány kosárpalánk ugyebár 180 széles és 105 cm magas, az én lapom pedig csak 125 széles és 85 magas. Pedig az masszív lenne. Amúgy gondolkodom az OSB és a bútorlap között.
2012. aug. 9. 17:33
6/8 A kérdező kommentje:
Bocs, most látom, hogy rosszul írtam, 4,5 méteres zártszelvényt veszek. 0,5 méter a földbe betonozva, végén pedig 3,05 méterre lesz a kosár földtől, így a palánk pont a zártszelvény tetejéig ér majd.
2012. aug. 9. 20:35
7/8 anonim válasza:
Ha a kosár gyűrűt is a palánk tartja, tehát nem mögötte a zártszelvény, akkor el kell bírnia egy gyerek súlyát, ha zsákol és elkapja.
8/8 A kérdező kommentje:
A palánk tartja majd a gyűrűt.
2012. aug. 10. 12:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!