Akkus fúró csavarozó akksiját, hogy töltsem fel?
Köszönöm a válaszod.
Van rajta led és ismerem a töltés menetét, csak az érdekelt, hogy amikor fel van töltődve, utána célszerű-e tovább fennhagyni a töltőn.
Lítium-ion akkumulátorok töltése
Egyetlen módszer van a lítium-bázisú akkumulátorok töltésére. Az úgynevezett "csoda-töltõk", melyek az akkumulátorok feljavítását illetve élettartamuk megnövelését ígérik, a lítium-kémiában nem léteznek, ahogyan a szuper gyorstöltõk sem. A lítiom-ion akkumulátort elõállítók használati utasításai határozottak, szigorúak, a töltést ezek szerint kell végezni. A lítium-ion nagyon tiszta technológia, így semmi szükség nincs az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az elsõ töltés semmiben nem külömbözik az ötödiktõl, vagy akár az ötvenediktõl. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy elsõ alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles idõkbõl maradt fenn. A töltõ 3-4 óra után automatikusan kikapcsol...
A legtöbb cellát 4,2 Volttal kell tölteni, +- 0,05 Volt ingadozást tolerálnak. Ha 4,1 Volttal töltünk, az csökkenti a kapacitást, de 10%-kal növeli az élettartamot. Az újabb cellák már 4,2 Volttal való töltés esetén is jó élettartammal bírnak.
Az elsőnek:
"Pont egy Boschon nincs?"
Ja, nincs... A NiMH akkus PSR-eken a zöld led az akku behelyezését jelenti, a leírás szerint (!!!!!) akkor kész a töltés, ha meleg az akku, ez kb. 2 óra múlva várható.
Elsőre nem olvastam el a leírást, kb. 8 óra múlva még mindig zöld volt, de kellett a fúró, így levettem az akkut, a másikat hagytam volna, amíg kialszik. Kb. 24 óra alatt sem aludt ki, így elolvastam a leírást... A 8 órás akku még használható, de kb. 5 percnyi üzemet bír, a 24 órás teljesen halott.
THX Bosch, hittem a nevedben, hiba volt...
Az első vagyok.
Nekem Skyl van, csak azt ismerem. Kifogástalanul működik évek óta, pedig sokat használom. A töltőn kb. 8 óra mulva alszik ki a piros led.
Én negyedik vagyok
Nekem egy Kinzo Plus gépem van, nagyon meg vagyok vele elégedve... egyszer dolgoztam ismerőssel, ő ott feszített a kb ugyanolyan idős, 60.000-es Makita géppel, és neki a két akku kevesebb ideig bírta mint nekem az egy, és ráadásul gyengébb is volt...
az enyémnek a töltője meg elvileg gyors töltő, és tényleg igaznak bizonyul, mert mindig egy óra alatt világítani kezd a zöld led...
A BOSCH GSR 12-2 akkus csavarhúzó/fúró készletében, a töltőn van LED (zöld színű).
Töltés alatt villog, ha feltöltődött az akkumulátor, akkor folyamatos fényt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!