Megoldható lenne ez egy akkus fúró-csavarozó gép akkumulátorával?
A kérdés a méret mellett a feszültség no meg a méret. Az olcsóbb típusokban 2 voltos savas elemek vagy cellák vannak a drágábbakban pedig zselés aksik.
Az én 12V fúró-csavarozó gépemhez én egy kicsi talán laptop vagy kamera aksiját tettem, mert ingyen jutottam hozzá, de már így is több mint egy éve működik, az meg nem baj ha könnyebb.
Azok az "elemek"..azok sub-c celláknak nevezett akkumulátorok, amelyek 1.2V feszültséggel rendelkeznek,és sorba kötve adják ki a motor össz feszültség igényét(db/volt)
Ha 1 is zárlatos köztük akkor magától lemerül az egész akku pack.
Nagyon fontos a kapacitás az akkunál(Ah),..ez minél magasabb annál drágább az akku. Egy gagyi gépbe 0.2-04 Ah-akkuk vannak,míg egy prémiumban akár 3 AH is van,persze sokkal drágábbak is. Ezek a ni-Cd,illetve Ni-Mn akkuk.
Vannak cégek akik ezzel foglalkoznak, akku-pack cserét vállalnak eléggé jó árakon.(plVaterán is hirdetik magukat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!