Milyen kábel a megfelelő?
"7-es,nem irta hagy a hatoska hogy a légkábelt rakjam a földbe.(olvasd csak el a kommentjét)"
Öööö, pironkodva ismerem be, hogy igazad van...
Utolsó igazad van igy is jó megoldás!
Töbiekkel gondolom azért akartuk mbcu val mert a kérdező falon padláson vinné mi meg szabvány szerint mondtuk volna.
Töbeknek nem tudom mi de sajna én villszerelő lennék.
Villanyszerelőnek tanultam és két évig gyakoroltam a hivatást, ez volt 22éve.Az alapok megvannak ,de az annyagokkal problémáim vannak.
Szóval a villanyóra a kerítés mellett van,a háztól 5 méterre.A melléképület a háztól 20 méterre.
A házat megkerülni csak nagy kerülővel lehetne és sok betonbontással.A földkábel fektetés önmagában kizárva (100m lenne betonbontással).A házban nincs bevezetve a 380V.
A melléképületbe a gépet 3X20 A- kell biztosítani,plusz konektorok,világítás.A betáp 3x25 amper.Ehhez kell 6mm2 kábel,szerintem.
Nyy földkábel 500 ft? Arra fogadnék!
Interneten bárhol nézve a 4x16-os legolcsóbb méterár 2500 Ft!
Bár elég volna a 4x10-es is ami méterenként 1300-1600 Ft!
Ha megtudod oldani az átfeszítést és 22m lesz a táv akkor valóban elég 25A-re a 6mm2.
16-nak!
Ez lemaradt az előbb: alu földkábelben nincs 10mm2. A legkisebb keresztmetszet 16mm2. Ilyen helyre felesleges a réz,5x olyan drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!