Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért nem vág a Stihl fűrész?

Miért nem vág a Stihl fűrész?

Figyelt kérdés

Elektromos. Igaz, ma használtam először. Aki kölcsönadta, feltöltötte olajjal. 2-3 óra hosszát dolgoztunk is vele, de aztán nem vágott rendesen, égette a fát is.

A szomszéd segített, azt mondta "kinyírtuk" a láncot. nem volt benne már olaj.

Vettem olajat, a szomszédtól kaptunk másik láncot. Kipróbálta, mint a vaj, úgy vágott. Elment, dolgoztunk vele kb. 5-10 percet, és megint nem vágott, és csak égetett.

Az olajszintet néztük, rendben volt.

Viszont azt vettem észre, mintha nem adagolná rendesen. De már ez a lánc is kipurcant?

Most reszelgettem tűreszelővel, meg készítettem konzervesdobozba olajat, ecsetet.

Kipróbáltam, de nem az igazi, kicsit jobban vágott.

Gyengén reszeltem meg?

Mi a baj?

Tanácsokat szivesen elfogadnék (egy nő).

2012. júl. 14. 18:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Keress egy dobozt,ami hullámpapírból/kartonból van.

Tudod...az a barna.

Szedd szét,terítsd le,és tartsd fölé a láncot,úgy 10 cm-re,és húzd neki vagy 10 másodpercig.

Azon látszik az olajcsepp a legjobban-mindjárt kiderül,hogy a gép olajozásával rendben van-e minden.

2012. júl. 15. 16:12
 12/21 anonim ***** válasza:

Az olajzóhoz még egy-kétmondat:

-ha leveszed a láncvezetőt folyamatosan folyni kell az olajnak az olajzóból nem csepegni!Ha a szabályzó feltekerése után sem folyik akkor szervíz!

-tisztítani nem ezt a lyukat kell hanem a láncvezető lap furatát ahol belefolyik az olaj valamint a láncot megvezető a lap élén körbefutó nyílást!

2012. júl. 15. 16:24
 13/21 A kérdező kommentje:

Szeretem ezt az oldalt :)

Volt egy gyanum, hogy kevés az olaj ... mert egy perc alatt kb. 3-4 csepp folyt ki ... mert kipróbáltuk, hogy levettük a vezetőt és a láncot ... és csak üresjáratban ... de keveselltem ... ma nincs hozzá lelkierőm, de holnap leveszem megint a láncot ... egy lyukat láttam, az is valahogy a lánc alá esett, de jobban meg fogom nézni.

Egyébként kölcsöngép ... Murphy törvénye ... mindig történik valami :( .... a gazdája autószerelő, tuti meg fogja tudni csinálni az adagolóját ... csak még szükségem lenne a masinára pár napig, szeretném használni .... de nagyon örülök, hogy jó tanácsokat adtok ... ja, és értem, amit írtok :)))) köszönöm

2012. júl. 15. 16:53
 14/21 anonim ***** válasza:
Ha vezető lánc nélkül teszteled az olajzását,folynia kell az olajnak,nem csak csepegni.De azt a furatot ne piszkáld,mert lehet csak jobban eltömődik a furat és tuti nem lesz olajzása.Egyébként a lánc éppen ezért feszül meg,mert nincs rendesen olajzása.:)A legtöbb elektromos fűrésznek nincs állítási lehetősége az olajzás mennyiségét illetően.Vagy működik vagy nem.Én Partner,McCullogh,Husqvarna el.fűrészeket javítok egy szervízben:)Remélem tudtam segíteni:)
2012. júl. 22. 08:33
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, már túl vagyunk a nehezén.

9 db kis fát vágtunk ki. A vastagabbak kivágásánál segített motoros fűrésszel a szomszéd. A tisztázást és darabolást 2 db 1 m-es szálon kívül meg tudtuk csinálni.

Amit még megtapasztaltam: a vezető nem igazán szuper, nagyon ferdén vágott, ezért is nem tudtunk a vastagabb törzsnek nekikezdeni. De túl vagyunk rajta, és totál megtanultam az elektromos stihl fűrész rejtelmeit :)

Már nem félek tőle, a szomszéd bácsi szerint a fekvő ágakat férfi módjára sipp-supp gallyaztam le :))))

További szép napotok legyen !

2012. júl. 24. 08:57
 16/21 dirtboy ***** válasza:
nézd meg a fogak egyformán vannak e reszelve vagy hogy hiányzik e a külső sarka mert akkor szokott ferdén vágni.
2012. júl. 24. 09:01
 17/21 A kérdező kommentje:
Vettem hozzávaló reszelőt, és figyelem főleg a sarkokat.
2012. júl. 24. 11:31
 18/21 dirtboy ***** válasza:

azt jól teszed,elég neki egy kis kavics darab is és már is vége.

mikor favágóként dolgoztam akkor volt ebből jó kis sz opás.

ott volt 2-3láncom összesen aztán azt abból max 2 volt éles a 3adik mindig élezőnél volt.

aztán volt hogy olyan fát kellet vágni hogy 1-2óra alatt vége lett annak a két láncnak is aztán mentem haza.

éle volt a láncnak csak az egyik oldalon a sarkát leszedte valami kavics vagy épp ami volt a fában utána meg már úgy kanyarodott a fűrész a fában hogy a vezető beszorult,nem lehetett vele vágni.

mondom ide jobb lenen egy picco duro lánc de az meg nem olcsó.

élezni persze nem lehetett kézzel,a főnök ragaszkodott hozzá hogy az üzletben géppel élezzék.

de még jobb is volt úgy mert a gép élezés mindig jobb mint a kézi ha oda figyelnek rá.

a végén már egyre rosszabbul élezték,én 1000x jobban meg éleztem egy 7000ft os láncélező köszörűn.

neked is olyan kis köszörűt ajánlok élezni.

jobb éle lesz mint a kézi élezéssel.

2012. júl. 24. 11:48
 19/21 anonim ***** válasza:
Vagy ha a vezető nagyon ki van kopva,akkor is ferdén vág.Időközönként meg kell fordítani a vezetőt,hogy egyformán kopjon mindkét oldala és így tovább is lehet használni:))
2012. júl. 25. 10:50
 20/21 A kérdező kommentje:

A vezető tuti nem jó, erre már rájöttünk. Nem merőlegesen kapaszkodik a fatörzsbe, mindig ferdén vágott.

A reszeléssel gondban vagyok. Van egy kis mini fúrógépem, hasonló méretű egy hajsütő vashoz. Vannak hozzá mini fúróhegyek, mini flex-korong, polír-korong, és köszörűk. Ezeknek a nyele vékonyabb egy tollbetétnél.

Amikor először ezzel köszörültem, akkor volt jó a láncom....viszont ezt "gyöngyözéshez" kaptam, és nem túl erősek a különböző fejek, így el is kopott a kis köszörűm és nem tudom, hol kaphatnék hozzá.

Az biztos, hogy azzal tudtam jól megélezni a láncot. Nem túl gyors a minifúró fordulata, és szerintem az jó (vagyis lehet szabályozni a fordulatot).

2012. júl. 25. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!