Beltéri új faajtót mivel kell először lekezelni?
Én túl vagyok már pár 100nm lambérián, néhány beépített szekrényen, stb... De, minden fadarab más- és más.
A lenolajos alapozás előnyös, de nem feltétlen szükséges szerintem. A színt mindenképpen elviszi a lenolaj, lazúrtól függően kisebb-nagyobb mértékben. A lenolaj beszívódására hagyj elég időt, akár több napot is, a felesleget utána feltétlenül töröld le!
Ha nem alapozol, akkor viszont arra számíts, hogy az első 1-2 réteget a fa magába fogja rántani. Az első pár réteg között ezért érdemes hatásszünetet tartani. Ha az ember magának csinálja megteheti, másnak dolgozva nem igazán. A lényeg, hogy a fa tökéletesen száraz legyen, valamint zsír, és pormentes. Mire tökéletes lesz a felület, addig lehet, hogy 4-szer át kell kenni vékonyan, de a fától függően akár többször is! A réteg számát hangsúlyozom: befolyásolja a fa keménysége, a lazúr minősége (azonos típusnál is lehet eltérés a különböző színekben), az előkezelés minősége (csiszolt, vagy nem csiszolt felület) -többek között, de azt, hogy mikor van az elég, neked kell meglátni mert nincs szent írás rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!