Milyen festékkel lehet felújítani egy régi fa bútort?
Ha értékes is az a régi bútor, akkor istenkáromlás ilyen modern anyagokkal felújítan. Azokat bepácolják az óhajtott színre, aztán sellakkal politúrozzák.
Ha annyira nem régi, akkor jó, ahogy mondtad, a legközelebbi festékboltban ajánlanak neked anyagot.
Sima zománcfestékkel nagyon szépen meg lehet csinálni ezeket a bútorokat. Én még a thonet székeknek is nekiestem, kiderült, hogy színesben iszonyú jól néznek ki :)
Plusz a zománcfestéket lakkozni se kell.
ha szép és szeretnéd megtartani a fa natúr hatását, akkor ne zománcfestékkel kend le, vétek lenne. Inkább csiszolás után, fabevonóval és lazúrral kend át, akkor megmarad a fa természetes hatása. A színén pedig a lazúrral tudsz sötétíteni. Vhogy ahogy ebbe a cikkbe leírták, ugyanaz érvényes a fa kerítésekre mint a fa bútorokra. [link]
ami szerintem nagyon szép és tartós felületet ad az a Boróka lazúr, ha jól emlékszem ez volt a neve, de szakkereskedésben biztos kapsz tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!