Hogyan lehetne kert végébe stéget/mólót építeni?
Olyan kert végébe szeretnék mólót építeni,ahol víz van és elég lápos-mocsaras a talaj.Nem nagyot,csak egy annyit amire ki lehet feküdni és a csónakot vízre lehet bocsátani róla.
hogyan kezdjek neki és miből?
Arra gondoltam hogy nagy facölöpöket bekenek valami vízálló festékkel vagy olajjal és azokat leverem és arra építek valami felépítményt.
Szerintetek?Ti hogyan csinálnátok?
Ha rendes méretű cölöpöket akarsz leverni, lehetőleg mélyre az nem egy egyszerű feladat. Főleg mert jó lenne tudni hogy milyen mélységig kell leverni, hogy ne csak az iszapban legyen.
Ezért csináltak sokan úszó stéget összerögzített és padlókkal lefedett hordókból. Aztán azt egy bejárónak is használható "híddal" a parthoz lehet rögzíteni.
Na ez nem is egy rossz ötlet!De milyen hordókból lehetne megcsinálni?Milyenek,mekkorák,honnan lehetne venni?
Pl valami cégtől elhozni hulladék nagy műanyag 20 literes marmonkannánat és arra pl?Így gondoltad?
Elég sokfélét lehet látni, a nagy 100 literes fémhordóktól a kisebbekig (50 liter környéke). Éppenséggel műanyagból is lehetne, az nem korrodál el a vízben.
Konkrétabbat nem tudok mondani, én ilyet még nem építettem, csak mindig ilyeneket látok ha vízpartra megyek. Nagy előnye hogy követi a vízszintet.
Valami ilyesmi:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!