Hogyan kezdjem el kiégetni az agyagot, hogy ne repedjen meg?
Figyelt kérdés
Itt ezalatt azt értem,hogy a kemence begyújtásával együtt kezdjem a kiégetést,vagy amikor már a kemence be van fűtve.
Vagy ha van valakinek valami más praktikája akkor azt is szivesen meghallgatom.
Előre is köszönöm .
2009. jún. 18. 19:10
1/2 anonim válasza:
Mit szeretnél kiégetni? Fa tüzelésü kemencébe be szokták szépen rakosgatni az égetni valót aztán elkezdik felfűteni , ha csak zsengélik akkor 7-8-száz fokon , ha mázas kerámiát vagy magas tüzüt akkor 1000-1.1-1.2-száz fokon égetik . Szárítani lassan kell az agyagból készült dolgokat , ha túl gyorsan szárad , deformálódik és repedhet . Olvass utánna a rost agyag és a samottos jobban bírja a szárítást és a gyorsabb égetést !
2/2 A kérdező kommentje:
Hát bronzkori ihletésű agyag edényeket máz nélkül!Már probálkoztam de mindig össze-vissza repedeztek.Köszi a tanácsot most legalább van egy kiindulopontom.Mert a világhálón kerestem de égetésről nincs semmi csak kép semmi duma!
de megnézem a rost és a samottos anyagot!thx:D
2009. jún. 19. 12:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!