Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy értik h. a ragasztózott...

Hogy értik h. a ragasztózott tapétát összehajtani?

Figyelt kérdés

Hagyni kell ugye a ragasztós tapétát kicsit átivódni ragasztóval, ez idöre össze kell hajtani.

Jól értelmeztem, egyszerűen aragastós felét egymásra fordítom, és úgy pihentetem?

Teljesen rendben van így, engem csak az érdekel nem okoz-e ez váratlan összeragadást?

2012. ápr. 3. 09:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Miért kell összehajtani?

De szerintem össze fog ragadni.

A tapétát mi nem pihentettük,sorban raktuk fel.

Mértere vágás,ragasztózás,fel a falra.

2012. ápr. 3. 10:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Amikor pl a fűrészporos tapétát raktam fel kilós ragasztóval akkor jól bekentem a ragasztóval majd a tapétát simán behajtottam a ragasztós oldalt a ragasztós oldalra...nem simán félbe hajtottam hanem pl az egyik szélét félig vagy negyedig aztán a másik szélét a maradék ragasztós részig....megcsináltam így pár darabot majd raktam a falra.Miután egyedül tapétáztam a hajtogatással lényegesen könnyebb volt mint egy nagy belmagasság miatti 3,20-as tapéta csíkkal álldogálni a létra tetején és próbálni azért jól össze rakni,hogy majd ne kelljen fel le rohangálni a létrán.Egyébként ha olyan arányba kevered a ragasztót ahogy kell és nem túl sűrűre akkor nem fog összeragadni..persze ha pár órát úgy hagyod akkor már más a helyzet.
2012. ápr. 3. 11:01
 3/5 A kérdező kommentje:

okés :)

Így már tiszta a kép köszi!!

2012. ápr. 3. 11:07
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

Egyharmad-kétharmad arányban kell összehajtani a bekent tapétát. (Mint a képen)

Majd még 1x félbe, általában hagyni kell 2-3 percet pihentetni, vagy annyit amennyit ír, de a legjobb, ha kikísérletezed neked, hogy a legjobb.

Így megpuhul a papír, szépen lehet csúsztatni-tologatni és amikor megszárad úgy ráfeszül a felületre mint az atom :D Üdv. Egy végzős festőtanuló.

2012. ápr. 3. 16:19
 5/5 A kérdező kommentje:

királyos :D

nem maradt kérdés :)

2012. ápr. 3. 19:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!