Láncfűrész láncolalyzására jó a castrol 10w40 es olaly? Vagy ez ha sűrű lenne, lehetne hígítani trafó olallyal?
7-es vagyok, és teljesen egyetértek veled előttem szóló.
A lánc olaj sima ásványi olaj,nem hinném hogy extra paramétereket teljesítenie kellene neki,nem úgy mint egy motorolajnak.Arról nem is beszélve hogy míg a motorolaj használati ideje minimum 200-300 üzemóra addig a láncolajé még az egy percet sem éri el.Most ezzel nem azt akarom mondani hogy a motorolaj jobb bele,de tutira megfelelő.
én 4éve tolom az ingyen fáradtolajat a gépbe, hastaütve mondjuk 50liter fogyott el, a lap-lánc szettem még mindig müködik. A fáradtolaj költsége 0ft. a legolcsobb mondjuk 500ft/liter lánckenővel számolva ez az 50liter került volna 25.000Ft-ba és azt használva se lenne újszerű állapotban a lap-lánc, de ha neadjisten már a lánc a használhatatlanságig kinyúlt volna (nem tette) akkor is lett volna 5.000Ft kiadás és akkor lenne egy vadiuj lánc a gépen.
Innentől színtiszta matematika:
- legolcsóbb láncolaj költsége 25.000Ft (drágábbal lehet simán 2-2,5 szorzó)
- fáradtolaj költsége 0Ft és még az autószerelő is örül, hopgy ennyivel kevesebb szart kell tárolnia.
mai kérdésünk: 25.000-50.000Ft kiadás vagy 0-5.000Ft kiadás?
Ha nagyon meghajtod a fűrészt, akkor kevés lesz a 10w40 (főleg a fáradt olaj), ezek már nagyon hígak.
Sűrűbb olaj (nagyobb viszkozitású) kell.
Van olyan fűrész, aminél 10w30-as olajat kell lánckenésre használni a használati útmutató szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!