Fúrógépet szeretnek vásárolni, ajánlanátok egy nem túl drága márkát?
Otthoni használatra kell tehát nem sokat fogom használni de viszont azt sem szeretnem hogy 1-2 év múlva mar használhatatlan legyen!
az elvarásaim: ütve fúrás,visszafele csavarozás, kb. 600-650 w,állítható forgás sebesség .
Ki néztem mar egy Einhell smj 650 ,mi a véleményetek errol?
villanyos.
Kedves kérdező!
Ha már mi vesszük a fáradtságot és próbálunk segíteni neked a kérdésedre írt válasszal, légy szíves te is olvasd el figyelmesebben a válaszokat!
Én egy Bosch PSB 28 RE-t ajánlottam. Ez a Boschnak egy barkács célra szánt gépe, ami 10990 Ft jelenleg. Hol írtam én 30000 Ft-okról?!
Ez csak egy tanács volt. Ha akarod megfogadod, ha akarod nem. Ezért megsértődni sem kell rajta.
Ha csak 2-3e Ft-ot szánsz rá, akkor vegyél egy Tesco gazdaságosat, vagy a kínai piacon valami no-name-et. Néhány lyuk kifúrására lehet hogy az is megteszi két-három munka erejéig még ha csak havonta is veszed elő.
Sajnos én nem vagyok ilyen gazdag, hogy két-három havonta a kukában végezzék a gépeim és újakat vehessek helyettük. Nyilván te ezzel másképp vagy, úgyhogy tégy belátásod szerint. Ígérem többet nem foglak zavarni a válaszaimmal, hiszen már úgyis eldöntötted mi a válasz.
Na ja, az olcsó néha drágább.
Egy gagyit egy rossz mozdulattal ki tudsz nyírni, aztán vehetsz egy újat. Egy 1x ezres, már minőségit meg szénkefe cseréket leszámítva örök élet meg 1 nap...
Megéri egyszer jót venni.
Ha már mindenképp autóhoz akarunk hasonlítani egy fúrógépet, nekem egy autó nem kéne hiába mondjuk 1M az ára vadonat újonnan ha:
- a kaszni kb alufólia vastag lemezből van,
- a fényezés abban merül ki, hogy a kis kínaiak ecsettel vitték fel a zománcfestéket,
- 20 litert fogyaszt 100 kilométeren 40km/h-s végsebesség mellett,
- nincs szervize,
- nem lehet hozzá alkatrészt kapni,
- még egy gyújtógyertyát sem tudsz kicserélni benne, mert nem szabványos és kapni se lehet hozzá,
- stb, még lehetne sorolni...
Utolsó igazad van!
Kedves 09:11!
Nem hiszem hogy valakit is meg sértettem volna avval a kijelentessel hogy nem 30 ezer ft. gépet nem akarok !
Mindenkinek tiszteletben tartom a válaszait és köszönöm!Kérdésemtől azért ne térjünk el!
1. a fúrógép nem alkalmas csavarozásra. (nincs rajta nyomatékszabályzás -> szétnyírod a csavarokat és a behajtóbitet.)
2. ezeken a gépeken ugyan van "ütvefúrás" funkció, de ebben a kategóriában ez csak egy verőtárcsa, ami alkalmatlan kőzet, beton fúrására.
3. ha betont, kőzetet szeretnél fúrni, pláne 8 mm-es átmérőtől, akkor SDS+ tokmányú, ütőműves gépet válassz.
4. ne a márkanév után menj, hanem lehetőleg legyen fém házas a gép első része, ez jobb hűtést is biztosít, legyen minél nehezebb a gép (az olcsó árfekvésben is találsz ilyet)
5. ha nem az SDS+ szárbefogású gép mellett döntesz, akkor a tokmány ne gyorstokmány legyen, hanem fém.
6. ha a géphez adnak fúrószárakat, akkor ne azokat használd, elég kedvező áron találsz a neten METABO, MAKITA, YATO fúrószár-készleteket.
7. lehetőleg olyan gépet vásárolj, amire legalább 2 év garanciát vállalnak, a papírok helyes kitöltésére nagyon figyelj oda, számlát kérj, ne blokkot, mert a blokk hamar kifakul
8. olvasd el a használati útmutatót, akkor is ha biztos vagy a tudásodban, a legtöbben félredobják és azonnal fúrkálnak :)
9. fúrások között "pihentesd" a gépet (hagyd kihülni).
10. Vasárnap és ünnepnapokon nem fúrunk, továbbá célszerű reggel 10 és délután 16 óra között végezni ezt a munkát, ha már fúrsz, akkor több lyukat fúrj, ne egyesével, naponta.
11. A fúrógéphez vásárolj védőszemüveget, pántos fülvédőt, pormaszkot és védőkesztyűt, hülyén fogsz benne kinézni, de hasznos :)
12. nézd meg Szomjas György: Falfúró című filmjét, remek alkotás (szorgalmi feladat)
13. jó munkát!
Amiket ajánlok:
BLACK & DECKER
Einhell
SKIL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!