Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fúrógépet szeretnek vásárolni,...

Fúrógépet szeretnek vásárolni, ajánlanátok egy nem túl drága márkát?

Figyelt kérdés

Otthoni használatra kell tehát nem sokat fogom használni de viszont azt sem szeretnem hogy 1-2 év múlva mar használhatatlan legyen!

az elvarásaim: ütve fúrás,visszafele csavarozás, kb. 600-650 w,állítható forgás sebesség .

Ki néztem mar egy Einhell smj 650 ,mi a véleményetek errol?

villanyos.

2012. márc. 16. 18:53
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

23:00 Kedves utolsó!

Ezt olvasd el ! [link]

2012. márc. 17. 08:50
 12/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ha már mi vesszük a fáradtságot és próbálunk segíteni neked a kérdésedre írt válasszal, légy szíves te is olvasd el figyelmesebben a válaszokat!

Én egy Bosch PSB 28 RE-t ajánlottam. Ez a Boschnak egy barkács célra szánt gépe, ami 10990 Ft jelenleg. Hol írtam én 30000 Ft-okról?!

Ez csak egy tanács volt. Ha akarod megfogadod, ha akarod nem. Ezért megsértődni sem kell rajta.

Ha csak 2-3e Ft-ot szánsz rá, akkor vegyél egy Tesco gazdaságosat, vagy a kínai piacon valami no-name-et. Néhány lyuk kifúrására lehet hogy az is megteszi két-három munka erejéig még ha csak havonta is veszed elő.

Sajnos én nem vagyok ilyen gazdag, hogy két-három havonta a kukában végezzék a gépeim és újakat vehessek helyettük. Nyilván te ezzel másképp vagy, úgyhogy tégy belátásod szerint. Ígérem többet nem foglak zavarni a válaszaimmal, hiszen már úgyis eldöntötted mi a válasz.

2012. márc. 17. 09:11
 13/21 anonim ***** válasza:

Na ja, az olcsó néha drágább.

Egy gagyit egy rossz mozdulattal ki tudsz nyírni, aztán vehetsz egy újat. Egy 1x ezres, már minőségit meg szénkefe cseréket leszámítva örök élet meg 1 nap...

Megéri egyszer jót venni.

2012. márc. 17. 09:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen van igazság abban, amit írtok. Nekem pl. 20 éve Mercedesem van. Szerintem aki olcsó autóval hordja a gyereket az oviba, az két kézzel dobálja ki a pénzt az ablakon. :)
2012. márc. 17. 09:45
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha már mindenképp autóhoz akarunk hasonlítani egy fúrógépet, nekem egy autó nem kéne hiába mondjuk 1M az ára vadonat újonnan ha:

- a kaszni kb alufólia vastag lemezből van,

- a fényezés abban merül ki, hogy a kis kínaiak ecsettel vitték fel a zománcfestéket,

- 20 litert fogyaszt 100 kilométeren 40km/h-s végsebesség mellett,

- nincs szervize,

- nem lehet hozzá alkatrészt kapni,

- még egy gyújtógyertyát sem tudsz kicserélni benne, mert nem szabványos és kapni se lehet hozzá,

- stb, még lehetne sorolni...

2012. márc. 17. 11:33
 16/21 A kérdező kommentje:

Utolsó igazad van!

Kedves 09:11!

Nem hiszem hogy valakit is meg sértettem volna avval a kijelentessel hogy nem 30 ezer ft. gépet nem akarok !

Mindenkinek tiszteletben tartom a válaszait és köszönöm!Kérdésemtől azért ne térjünk el!

2012. márc. 17. 13:41
 17/21 anonim ***** válasza:
A DeWalt az tulajdonkeppen a Black&Dacker leanyvallalata. Nekem van ket Einhell sarokcsiszolom es tonkretehetetlen. Kinozom oket es birjak. Viszont volt 2 lyukfureszem is. Mind a ketto kinyiffant. Tulmelegedett csak ugy magatol. Van meg egy Einhell betonfuro-vesom. Az is eleg jol birja, de vannak gyerekbetegsegei, amik olykor veszelyesnek bizonyultak. Penzbol sose eleg, de talan egy zold bosch elfogadhato aron van. Olyan volt az elso furom, es meg mindig tokeletesen mukodik. Mivel a munkam soran sokat furok, igyekszem minosegeset venni, azaz a kak bosch-t. Az bizonyult eddig nalam a legjobbnak. Szerintem neked megteszi az Einhell. Nem annyira rossz. Ujabban igyekeznek minoseges gepeket csinalni. Mas lett a hozzaallasuk. Valahogy ugy, mint azelott a samsung.
2012. márc. 17. 18:29
 18/21 anonim ***** válasza:

1. a fúrógép nem alkalmas csavarozásra. (nincs rajta nyomatékszabályzás -> szétnyírod a csavarokat és a behajtóbitet.)

2. ezeken a gépeken ugyan van "ütvefúrás" funkció, de ebben a kategóriában ez csak egy verőtárcsa, ami alkalmatlan kőzet, beton fúrására.

3. ha betont, kőzetet szeretnél fúrni, pláne 8 mm-es átmérőtől, akkor SDS+ tokmányú, ütőműves gépet válassz.

4. ne a márkanév után menj, hanem lehetőleg legyen fém házas a gép első része, ez jobb hűtést is biztosít, legyen minél nehezebb a gép (az olcsó árfekvésben is találsz ilyet)

5. ha nem az SDS+ szárbefogású gép mellett döntesz, akkor a tokmány ne gyorstokmány legyen, hanem fém.

6. ha a géphez adnak fúrószárakat, akkor ne azokat használd, elég kedvező áron találsz a neten METABO, MAKITA, YATO fúrószár-készleteket.

7. lehetőleg olyan gépet vásárolj, amire legalább 2 év garanciát vállalnak, a papírok helyes kitöltésére nagyon figyelj oda, számlát kérj, ne blokkot, mert a blokk hamar kifakul

8. olvasd el a használati útmutatót, akkor is ha biztos vagy a tudásodban, a legtöbben félredobják és azonnal fúrkálnak :)

9. fúrások között "pihentesd" a gépet (hagyd kihülni).

10. Vasárnap és ünnepnapokon nem fúrunk, továbbá célszerű reggel 10 és délután 16 óra között végezni ezt a munkát, ha már fúrsz, akkor több lyukat fúrj, ne egyesével, naponta.

11. A fúrógéphez vásárolj védőszemüveget, pántos fülvédőt, pormaszkot és védőkesztyűt, hülyén fogsz benne kinézni, de hasznos :)

12. nézd meg Szomjas György: Falfúró című filmjét, remek alkotás (szorgalmi feladat)

13. jó munkát!

2012. márc. 20. 10:15
 19/21 Hammergo válasza:
Einhelt nem ajánlanám, mert nem megbízható, a bosch meg sokba kerül. A Cseh Extol Craft és a Prémium masszív és jó gép, nekem bevált. De! Nem mindegy hova kell! Ha beton is van, más fúrógép kell. Érdemes utánaolvasni: [link]
2012. márc. 20. 22:48
 20/21 anonim ***** válasza:

Amiket ajánlok:

BLACK & DECKER

Einhell

SKIL

2012. márc. 24. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!