Láncfűrész! Láncnélkül beinditott motornál pörög a csillagkerék, ez normális? (van még sok kérdés)
1. Továbbá vágásnál elakad a fába , egszerűen lefogja, nagyobb átmérőknél persze... kuplung bajos?
2. Ha a láncféket a balkezemnél lenyomom normális hogy a gép lefullad?
3. Szivatóval való inditásnál (Hidegen) Szivatóval is kell mennie a gépnek? Mert csak elindul de leáll, nem megy szivatóval, utána a szivatót ha kikapcsolom és ugyinditom indul jár rendesen.
Jaja, kard, így értem :). A Kuplungnál a rugónak feszesnek kell lenni? Lötyöghetnek a kuplung pofák? Már csak azért mert lötyög, a rugó csak picit van nyulva nem nagyon szóval 1mm rés van a rugósorok közt 1 helyen a legutolsó körnél (remélem értitek mint akkarok mondani). 3 pici rugó van bele, ilyen:
Gyanitom azért hajtja alapjáraton a csillagkereket mert lazák a rugók... gondolom ez a cucc ugymüködhet hogy magasfordulaton azt a 3 pofát szétnyomja és hozzá tapad a csillagkerékhez, alacsonyabb fordulaton meg visszahuzzó a rugó.... de nálam mivel laza, már lassú fordulaton is szétnyomja... ej ej... segítsetek :D
Ilyen a kuplungom.. [link] Az a 3 részből álló pofa, gondolom nem szabadna neki lötyögnie, vagy tévedek?
Ha nem tévedek akkor: Hogy lehet kicserélni? Hogy kell ezt egyáltalán leszedni?:)
Ezen a képen bejelöltem 2 dolgot. (1 - 2)
Az 1-est azért mert azt hittem nincs ilyenem de van.
A 2-es bejelölés viszont nincs a gépemen... az micsoda akar lenni?
Az,hogy beragad a fába a lánc,az "tipikus" hibás láncélezés!
Én is így jártam anno,a lánc fogainak reszelésekor rossz szögben(nagyon meredeken a lánchoz képest)tartottam a reszelőt,így a fog éle nagyon "íves" lett,és "bekapott" a fába.
Ha hallottam egy láncfűrészt az erdőben,kimentem,szóba elegyedtem a favágókkal,elmagyarázták,tanítottak,hogy kell reszelni. Igaz,évente egyszer elviszem köszörültetni is.
A másik,hogy a vezető végén az orrkerékre nagyon figyelj,tartsd karban,tisztítsd,és zsírozd rendszeresen!
A vezető alólról ki szokott vállasodni,ezért szokták forgatni...és a kivállasodást,sorját egy reszelővel "letörni"lereszelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!