Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen egy jó kád? Mire kell...

Milyen egy jó kád? Mire kell figyelni a vásárláskor?

Figyelt kérdés
Milyen vastag, milyen márka, hol érdemes venni? Hamarosan fürdőt újítunk és minden hasznos tanács jól jön, köszönöm! :)

2012. márc. 1. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Első szabály: elférsz-e benne, vagy sem. A többi már csak extra :)
2012. márc. 1. 13:01
 2/6 anonim ***** válasza:
48%
Nem lyukas, különben kifolyna a víz!
2012. márc. 1. 13:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Gondolom nem "oroszlánlábast"akarsz 300000ért.

Minél vastagabb annál erősebb.Az alján legyenek merevitőcsikok beágyazva az üvegszövetbe,mert ha valahol megreccsen akkor ott fog megtörténni.A felülete több rétegü legyen hogy állja a karcolódást.Egyébként tavaly csináltam én is meg a fürdőt, a régi kád kilett dobva mert senki nem használta.Ez egy drága olasz kád volt csak óriási méretű.Ha elfeküdtem bent akkor a fejem a víz alá kerűlt, viszont a mellemen meg nem volt víz(férfi vok),de a túlfolyón már fojt ki.Ezzel azt akarom mondani hogy a méretekkel azért vigyázz.Én a Baumaxban vettem 30000 környékén,de ezt is alig használjuk(pedig jó).Inkább zuhanyzunk abból van kettő is.

2012. márc. 1. 16:49
 4/6 anonim ***** válasza:
ha igazán jót akarsz, akkor nem akril kádat veszel, hanem műmárványt. Ez nem fog recsegni, nem karcolódik össze 2-3 év alatt. vastagabb, és a hőt is sokkal jobban tartja. Árban kicsit drágább, de a minősége sokkal jobb mint egy akril kádnak. Ez 30 év múlva is kád lesz, az akrilt addigra 3x cserélted.
2012. márc. 1. 23:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Én 3 éve újítottam a házat..a fürdőt is.

Szerettem volna akrilt,de a 80~100ezresre nem volt pénzem,a 20~30as + nem kell.

Így Cseh lemezkádat választottam,a 160-as fért be.

Ekkor lett csinálva a központi fűtés is,az osztónál csináltam egy plusz lecsatlakozást,így az ötrétegű uni csőből 5menet van a kád alá,és elé tekerve. Így nem hiheg a lemezkád,valamint a kád előtt,amikor kilépünk.

Ezenkívül 2 tubus PUR-habba van "beleültetve" a kád(csak kis hely van kihagyva a szifon esetleges szerelhetősége miatt)így megoldva a stabilitás,és a hőszigetelés is.

Bizony én szeretek néha egy órát is heverni a vízben,és így nem hül el a víz.

2012. márc. 2. 12:51
 6/6 anonim válasza:
Gondolom mindenkinek megvan a saját kis berögződése: nekem rossz tapasztalatom van lemezkáddal, a műmárványról nem tudok nyilatkozni, de az akril kád nálunk tökéletesen bejött! Kész helyzet elé voltunk állítva, a lemezkádat nem tudtuk körülölelni a fűtéssel, így eszméletlenül hideg volt. Ráadásul ezt a típust elég nehéz javíttatni, ha megsérül. Kénytelenek voltunk lecserélni, s egyik szaki rokonunk ajánlására Alföldi fürdőkádra esett a választásunk (ez a modell: [link] ) Ez volt 2 éve és (lekopogom), de nem csúnyult meg, nincs semmi baj, probléma vele. Talán egy kicsit nagyobbat vennék, ha most vennék, szóval támogatom az előttem szólót, a méretre ügyelj!
2016. nov. 17. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!