Milyen faanyagot válasszak?
Figyelt kérdés
Van nekem egy t*sco-s forgószékem, még pár éve vettem, mert olcsó volt. De nemrég eltört az oldalsó elem, ami tulajdonképpen a karfa rész, de ez az elem tartja egyben az ülőlapot és a háttámlát is. Ez az elem műanyagból volt. Arra gondoltam, hogy valamilyen fából kéne hozzá gyártani cseredarabot mindkét oldalra. De milyen faanyagot kéne használnom ami bírja a strapát de nem túl drága? Úgy értem farostlemez, rétegelt lemez, stb?2012. febr. 25. 17:24
1/5 anonim válasza:
Farostlemez nem jó, hamar elgyengül.
kezelt cseresznye, vagy fenyő elég erős és méretre hajlítják (gőzöléssel)
2/5 fúróferkó válasza:
Karfának semmiképpen ne ilyen anyagot használj!
Először csúf,szétmegy nagyon hamar.Tölgyfát szerezz lehetőleg szárazat és gőzben szépem meghajtod.Arra büszkén támaszkodhatsz.
Egyébként azt csodálom,hogy nem a talpa törött szét.Nekem a 15 EFt -os tecsós székem lába egy év alatt eltörött.
3/5 A kérdező kommentje:
És a rétegelt lemez? Ha jól emlékszem ez az aminél merőlegesen vannak összepréselve a rétegek.
2012. febr. 25. 17:33
4/5 A kérdező kommentje:
A talp még bírja. :D
2012. febr. 25. 17:36
5/5 fúróferkó válasza:
Az igaz hogy merőlegesen vannak a szálak,de a rétegelt lemez tyúkólnak való nem szobabútornak.
Keményfából kell megcsinálni ,ha mindenképpen javítani akarod a székedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!