Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Poli Farbe meszfestek vagy...

Poli Farbe meszfestek vagy Trilak Fresco?

Figyelt kérdés
Uj hazban szeretnek festeni kozvetlenul a vakolatra;minden feher lenne,de nem tudom melyik volna jobb, es szebb.Minden velemenyt szivesen fogadok...Ja es kell-e ezek ala alapozo?
2012. febr. 25. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha mindent fehérre akarsz akkor ez nem is kérdéses. Nálunk festő csinálta. Leglettelte(direkt van meszes alapú glett), lecsiszolta majd hengerrel lemeszelte poli farbe-val. Nagyon szép lett, szép hengermintás és nincs penész sehol.

Örök törvény:mészre bármikor tudsz majd festékkel festeni de festékre nem fog a mész csak úgy ha teljesen levakarnád a falat esetleg.

Végezetül: Már másodszorra festettük ki a lakásunkat. Már színeset akartam. Két színem lett halvány citromsárga és narancssárga(barack) Már festékkel akartam kifestetni de a férjem nem engedte mondtván műanyag ablakaink vannak, központi fűtésünk(fatüzeléses kazán)és nem szeretné ha penészesedne. Lehet, hogy nem volna sehol semmi dehát ezt előre nem lehet tudni. Az anyjáéknál is van 3 szélső szoba kettő festékes egy még mindig meszes a két festékesen most kapaszkodj meg vastagon körbe fennit zöld hatalmas penész pöttyök míg a meszes szobán semmi. Én se hinném ha nem látnám és mindhárom szoba szélső szoba és ők is kazánnal fűtenek vagyis fával. Most sokan erre azt mondanák, jó az 30 éves ház máshogy épült ott még betonozva van a koszorú míg nálunk(6 éves ház) kisméretű téglával van a koszorú kívül-belül+valami nikecell is van ott tehát én is úgy gondolom talán nálunk nem lenne gond mert a fűtésünk is jó dehát műanyagok az ablakok így ki tudja. A lényeg az, hogy most így színesen is szép a mészfesték bár az igaz nem nagyon akarták kikeverni a festékboltba mondván, hogy ők nem vállalanak erre garanciát.

Én a mészre szavazok. Főleg ha fehérre akarsz mindent.

Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúlt a válszom.

2012. febr. 25. 23:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Fresco-val festettem teljesen rendben van. Féltem előtte nagyon hogy milyen lesz, de szépen fed igaz 2x 3x át kell tolni. Nem lesz olyan a kezed ha megsimítod a falat mint a hagyományos mésznél. 16 liter kb 85nm2 -re volt elegednő 1 rétegben. Én örülök hogy mészfestéket válaszottam. De azt hozzá illik tenni hogy ebben is van némi diszperzió és olaj hogy ne legyen olyan a ruhád ha majd a falnak dőlsz később + hogy jobban fedjen festésnél. Szerintem frankó vakítóan fehér a nappali.
2015. ápr. 14. 10:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Ja és nem szaglik mint a diszperziós. Nekem festés közbne meg szokott fájdulni egy kicsit a fejem. A mészfestéket bírtam.
2015. ápr. 14. 10:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Felkavarás előtt át kell önteni egy másik vödörbe mert az alján letapad egy vékony filmréteg, ami felkavarásnál darabosodik és szétterül a festékben teddy-zésnél a falon bosszúságot okoz. Tehát a gyári vödörből átönt és úgy átkever, majd úgy teddy.
2015. ápr. 22. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!