Fűrészporos tapétára mészfesték?
Hát én még nem halottam arról hogy tapétát meszeltek volna.
Miért ragaszkodsz a mészhez? Hidd el sokkal jobb a műanyagfesték(diszperzit), jól takar, élénk színekben is lehet kapni elentétben a mészfestékkel ami annyira megmarja a színezőt hogy csak halvány, fakó színeket kapsz.
Válaszom : IGEN.
Gyorsan kellett tisztasági meszelést csinálnunk egy helyiségben. Igen ám,de volt 2 m2 régi/40 éves/ kék! csempe--se kedv,se idő nem volt leszedni,utána "rendberakni" a falat.
Ráraktunk fűrészporos tapétát,lemeszeltük,azóta is úgy van/másfél éve/.
Ja ! mégegy! Mi hengereltük...mészfesték volt.
Hogy "síma" mésszel lehet-e--nem tudom.
Köszönöm a válaszokat. Nem zsákos oltott mészből akartam keverni, hanem diszperzites vödörben készen, színre kevert mészalapú festékre gondoltam, persze ha van direkt hozzá való színező, még jobb.
Számos oka van, hogy mészalapút szeretnék, köszönöm a hasznos tippeket.
a mész azért jó, mert porózus, könnyen tud levegőzni alatta a fal, a vizet is leadja. manapság már a diszperziós festékek is képesek ugyanerre, így ez az előny minimalizálódott.
de azzal, hogy tapétára kened, nem tudod ezt kihasználni, mert a tapéta és főleg a ragasztó teljesen zárja a levegő útját. ha e miatt esett a választás a mészre, inkább szedd le előtte a tapétát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!