Hogyan tölthetem fel a radiátorokat vízzel? (kazános kérdés)
Albérletben lakom.
Sajna a fűtésrendszerben valahol szivárgás lehet mert havonta leesik a víznyomás, emiatt a kazán pedig leáll,emiatt se melegvíz, se fűtés.
Lassan a határon van megint, ezért szeretném visszanyomni a nyomást a megfelelő szintre.
Az a baj hogy elvileg a kazánon van egy erre kitalált szelep amivel egyszerűen ezt meg lehetne tenni.(pirossal jelöltem)
De akármerre tekerem, húzom, tolom, feszegetem semmit sem csinál, az a kék bigyó csak egyszerűen körbeforog.
Nem tudja valaki hogyan kellene kinyitni azt a szelepet???
Lásd a képen.
KÉP:
Jó lenne ha sikerülne, mert akkor nem kellene csövekkel,meg villáskulccsal sz*rakodnom megint!
Köszönöm.
Üdv.
Úgy látszik a képen ,hogy az "kék bigyó"egy csavarral van rögzítve a szelep forgatórúdjához.
Egy keresztcsavarhúzó kell hozzá ,ha jól látom.Ki kell csavarni ,a kék fogantyút lehúzni ,valószínű ott a sárgaréz tengelyvégen elforog a kék tekerő.Erős fogóval ,gyors-zárós szorítóval meg lehetne fogni és működtetni a szelepet.
SIKER!!!
Megnéztem jobban zseblámpával!
És tényleg az volt a baj, hogy elforgott.
Az a "kék bigyó" egy ilyen teleszkópos kialakítású műanyag, ami két darabból van.De lényegében csak egy fogantyú.
És az egész műanyag elforgott a rézcsapon, amiatt nem nyílt ki.
Kiderült hogy imbuszkulcsos, csak már valaki előtte is próbálkozhatott nyitogatni, emiatt már szét van rágva a műanyag.
Fogóval durván elkezdtem tekergetni és egyszer csak kinyílt.
Köszönöm a segítséget.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!