Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tölthetem fel a radiáto...

Hogyan tölthetem fel a radiátorokat vízzel? (kazános kérdés)

Figyelt kérdés

Albérletben lakom.

Sajna a fűtésrendszerben valahol szivárgás lehet mert havonta leesik a víznyomás, emiatt a kazán pedig leáll,emiatt se melegvíz, se fűtés.

Lassan a határon van megint, ezért szeretném visszanyomni a nyomást a megfelelő szintre.

Az a baj hogy elvileg a kazánon van egy erre kitalált szelep amivel egyszerűen ezt meg lehetne tenni.(pirossal jelöltem)

De akármerre tekerem, húzom, tolom, feszegetem semmit sem csinál, az a kék bigyó csak egyszerűen körbeforog.

Nem tudja valaki hogyan kellene kinyitni azt a szelepet???

Lásd a képen.

KÉP:

[link]

Jó lenne ha sikerülne, mert akkor nem kellene csövekkel,meg villáskulccsal sz*rakodnom megint!

Köszönöm.

Üdv.

2012. febr. 18. 16:41
 1/3 fúróferkó ***** válasza:

Úgy látszik a képen ,hogy az "kék bigyó"egy csavarral van rögzítve a szelep forgatórúdjához.

Egy keresztcsavarhúzó kell hozzá ,ha jól látom.Ki kell csavarni ,a kék fogantyút lehúzni ,valószínű ott a sárgaréz tengelyvégen elforog a kék tekerő.Erős fogóval ,gyors-zárós szorítóval meg lehetne fogni és működtetni a szelepet.

2012. febr. 18. 17:08
 2/3 A kérdező kommentje:

SIKER!!!

Megnéztem jobban zseblámpával!

És tényleg az volt a baj, hogy elforgott.

Az a "kék bigyó" egy ilyen teleszkópos kialakítású műanyag, ami két darabból van.De lényegében csak egy fogantyú.

És az egész műanyag elforgott a rézcsapon, amiatt nem nyílt ki.

Kiderült hogy imbuszkulcsos, csak már valaki előtte is próbálkozhatott nyitogatni, emiatt már szét van rágva a műanyag.

Fogóval durván elkezdtem tekergetni és egyszer csak kinyílt.

Köszönöm a segítséget.

Üdv.

2012. febr. 18. 17:47
 3/3 fúróferkó ***** válasza:
Akkor tessék melegedni!
2012. febr. 18. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!