Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hungarocell vágó géphez...

Hungarocell vágó géphez milyen vastagságú ellenállás huzal kell?

Figyelt kérdés

14-18V-ról gondoltam üzemeltetni csak nem tudom hogy milyen huzal kell hozzá, hajszárítóból vágtam ki (mondjuk elég hosszút lehet hogy ez volt a baj) de meg sem langyosította nemhogy fel forrósítsa....

ki lehet ezt számolni valahogyan? hogy mien hosszú / vastag huzalt kell használni és mekkora áramon?

aki nem tudná miről van szó: http://www.youtube.com/watch?v=y3J37VpzDT0

2012. febr. 9. 10:34
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
hát van az autós aki a dobozokat hozza:D meg van a biciglis aki a leveleket:D
2012. febr. 16. 12:56
 32/36 A kérdező kommentje:
na meg jött. 5-5 méter a 0,4 és 0,5-ösből. na és akkor mivel a trafó max 24V-ot tud leadni akkor körülbelül vagyis maximum milyen hosszú lehet a huzal? csak azért hogy mien magasra csináljam a csövet ami tartja, mert ha rövidebb kell majd azt egy rugóval is meglehet oldani ha hosszabb is lehet azt már nem:D nem kell pontosan kiszámoni csak kb.:D és akkor már tudok belőle levagdosni ha nemjó.
2012. febr. 17. 20:39
 33/36 fúróferkó ***** válasza:

Ha 24 volt a feszültséged és a 0,4 mm -t használod 50 cm hasznos hossz kell.Ha a 0,5 mm-t akkor valamivel hosszabb.

Ha trafón van feszültség változtatási lehetőség ,mondjuk kisebb is beállítható ,mint 24 az lenne a legjobb ,de megcsinálhatod azt is ,hogy a méretet kikisérletezed ,úgy hogy a cekász egyik végét fixen rögzíted,a másik végénél 5-10 centinként egy lécbe csavarsz csatlakozócsavarokat. Először a legtávolabbihoz rögzíted a drótot mondjuk 1 m távolságban,próba ,ha nem elég meleg a vágáshoz ,addig csökkented amíg nem lesz jó.Akár a 0,5 őst is kitotózod.

Vágsz néhányat ,aztán véglegesíted és aranyból kiöntöd.

2012. febr. 18. 09:02
 34/36 A kérdező kommentje:
na ki próbáltam, a találmányomat:) is rá kötöttem hogy tudjam állítani, és működik szépen:D. most szép lassan összebütykölöm, kitalálom hogy hogyan tudnék vele fogban vágni. és ha kész lesz teszek fel képet hogy milyen lett! köszi a segítséget! sokat segítettél:D
2012. febr. 18. 18:54
 35/36 fúróferkó ***** válasza:
Örülök a sikernek,ha valami tervezési gondod van szólj!
2012. febr. 18. 19:49
 36/36 anonim ***** válasza:

Őöö, hát akkor várjuk a képeket :)

Viccet félretéve szívesen megnézném.

2013. dec. 28. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!