Hungarocell vágó géphez milyen vastagságú ellenállás huzal kell?
14-18V-ról gondoltam üzemeltetni csak nem tudom hogy milyen huzal kell hozzá, hajszárítóból vágtam ki (mondjuk elég hosszút lehet hogy ez volt a baj) de meg sem langyosította nemhogy fel forrósítsa....
ki lehet ezt számolni valahogyan? hogy mien hosszú / vastag huzalt kell használni és mekkora áramon?
aki nem tudná miről van szó: http://www.youtube.com/watch?v=y3J37VpzDT0
Te ez marha jó ötlet!Hogy ez miért ne jutott eszembe annak idején?Persze lehet a trafó primerjét is szabályozni,illetve feszültséget csökkenteni.
220/24 voltos 100-160 VA -es trafó kell
A fényerőszabályzót a trafó 220 voltos bemenete elé kell kötni,és be lehet állítani a megfelelő szekunder feszültséget.A gond az lehet,hogy a fényerőszabályzók csak úgy ki szoktak nyítni,vagyis ha egy ilyen baki vágás közben lép fel ,akkor az vágás selejtes lehet.
A vaterás pécsi TR9404/100 tipusú trafó megfelelő.
Nem tudom menyire bízol meg az ilyen előreutalásos vásárlásban.ekkor trafó ára nagyjából ennyi szokott lenni a boltban.(Én biztos nem adnék érte 3000 forintot)
Szóval ez trafó elég tág határok között variálható az áthidalásokkal,még az is elképzelhető ,hogy lenne egy állapot ami éppen megfelelni minden más szabályzás nélkül is.
De ha mégsem ,akkor jöhet a találmányod a fényerőszabályzó.
Igen ezt a primer tekercs elé kell kötni,a a primer tekercsre jutó feszültséget csökkentené.
Úgy is hívják,hogy primerszabályozás.Egyébként a fatengelyes heggesztő trafóknál is ezt alkalmazzák.
Amilyen arányban csökken a primerre jutó 230 volt,olyan arányban csökken a szekunder ,a fűtőszáladra jutó feszültség.
hát én egészen pontosan 258x vásároltam a vateráról, mind előre utalással és egyszer sem volt gond:)
az lesz akkor hogy Hétfőn be megyek a villamos üzletbe megnézem mennyiért van trafó, ha nem sokkal lenne drágább a nagyobb VA-os akkor kisebbet vagy nagyobbat vegyek?
mivel ugyis be megyek hanyas ellenállás huzalt vegyek akkor?
és még azt nem tudom hogy ha például a huzal 20cm vagy ha 50cm akkor is ugyan akkora áram kell neki?
Te tudod ,hogyan vásárolsz.Én is többször vásároltam a vaterán de mindig utánvéttel,néha személyesen.Olvastam,mostanában sok a csaló.
Amit a vateráról kinéztél az nagyon jó lenne,és elvileg megvan.Ha boltba mész akkor nagy villamossági raktáráruházba érdemes menni ,hogy több variációs bekötése legyen,(mint pl. a vaterás.)
0,4 mm vagy 0,5 mm cekászt vegyél! Lényeg hogy ha méterben is adják ,el ne felejtsd felírni a méterenkénti ellenállását,a csévetestre van írva:Például ha jól emlékszem a 0,4 mm -esnél 11,4 Ohm/méter.
Vegyél bőven ne 15 ,meg 50 centit!
Annyi amper kell mindig amennyit a teljesítmény kíván.Azért van változtatható feszültség,hogy a megfelelő amper meglegyen.A vágószerszámod mérete,meghatározza mekkora cekászt tudsz felrakni.
Ha kifeszítve felrakod ,előkészíted a vágandó nikecellt,beállítasz egy kb.feszültséget,aztán közben korrigálsz ,ha kell
Ha számolni akarod ,akkor a szükséges teljesítményből kell kiindulni,hogy mekkora cekász kell.
A vágáshoz kb P=110-180 watt szükséges.
A szükséges ellenállás érték ehhez:R=(U*U)/P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!