Csempével szeretnék borítani egy asztalt. Milyen ragasztót használjak és milyen előkészítés szükséges, hogy a csempe megtapadjon a viszonylag fényes felületen?
Elmélet vagy tapasztalat? :-)
Én is valahogy így képzeltem...
amennyiben bútorlapos az asztalod ,és nem fa ,úgy a csemperagasztóban lévő vizet magába szívja és hullámos lessz !!
bútorlapos asztallap : műanyag dobozos csemperagasztó massza ,vagy palma-tex,esetleg szilikon ( ecetsavas vízálló ) de az büdös , 2 napig szellőztetned kell .
fa asztallap :műanyag dobozos csemperagasztó massza ,vagy palma-tex ,esetleg szilikon ( ecetsavas vízálló ) de az büdös , 2 napig szellőztetned kell .
számítanod kell rá,hogy az asztal súlya jelentősen megnő.
javaslom a lábak ellenőrzését,és a végükre filc ragasztását .
műanyag lapos asztal : flexibilis csemperagasztó por alakú,vízzel keverve . a többi valószínüleg oldja a műanyagot.
illetve , kapható speciális öntapadós fali csempe ,az is kiváló .
a lényeg a szélek eldolgozása . szerintem a fa keret a legjobb, mivel a többipl : fúga, csemperagasztó, szilikon stb egy idő mulva hullani kezd !
Szerintem semmilyen vízes alapú, higítású ragasztó sem felel meg. Kinyomó hengeres ipari ragasztót keress, de ne szilikont, mert az csak tömít, de nem ragaszt. MS-Polimer, Poliuretán egyaránt szóbajöhet. A fő lényeg a flexibilitás! Sajnos egyik sem kapható olyan helyeken, amelyek elsőre jutnak eszedbe, de esetleg magán (nem multi) ép.ip.szakkereskedésbe vagy bádogos centrumba talász egy kartust.
Nem tudom hol laksz, ennyit segíthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!