FÉG gázkazánt, hogyan tisztítsam?
Van egy 20éves kazánom, tavaly kitisztíttattam, de most a gáz lángja kékből újra narancssárgás lett. Hogy tisztítsam ki?
Köszi
Abból, hogy fölteszed a kérdést, egyértelműen látszik, hogy nem értesz eléggé hozzá, így TE SEHOGYAN NE TISZTÍTSD!
A gázkészülékek, és különösen a lakótérben lévő nyílt égésterűek veszélyes készülékek, csak megfelelő szakértelemmel szabad hozzájuk nyúlni.
SZAKEMBER !!!!
Eszedbe ne jusson hozzányúlni !
Mivel tavaly költöztem be a házba, ezért tavaly tisztítattam ki előszőr. ;)
Köszönöm a sok "hasznos" tanácsot..
Elzártam a gázt, és sűrítettlevegővel kinyomtam a hőcserélőből a lerakodást. Azóta(2hete) kéken ég a gáz láng, és gyorsabban melegíti fel a vízet..
Erről van szó.
Tavaly megnéztem, hogy mit csinál vele a szakember. Kiszedte a hőcserélőt (amit a láng melegít), elvitte a fürdőszobába, egy kefével levakarta a vízkövet, rézoxidot. Az égősort kifúvatta, a gyújtóláng kis csövét is átkotorta.
Széjjelszedte, összerakta. Mivel a kazán 25 éves, megkérdeztem, hogy szerinte meddig bírja még.
Azt mondta, hogy stabil, egyszerű dolgok ezek, néha kipucoltatja az ember, de nagyon sokáig elmennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!