Gipsz lapot lehet dekupázs technikával díszíteni (szalvétával és d. papírral)?
Figyelt kérdés
Ha igen, akkor mi szükséges hozzá? Több helyen olvastam, hogy dekupázs ragasztó és dekupázs lakk is kell külön-külön, de valahol csak a ragasztót írják.2012. jan. 31. 15:40
1/3 anonim válasza:
lehet,én régen gipsbzől öntöttem képkeret és azt díszítettem így. ragasztó kell hozzá,rá a szalvéta mintás rétege,és én a tetjére is kentem egy kis ragasztót. én lakkot nem használtam rá, csak nagy ritkán repesztőlakkot,ha ugye ilyen antik hatást akartam csinálni.
2/3 A kérdező kommentje:
köszi! Ja, és a gipszre kell alapozó festék?
2012. jan. 31. 19:39
3/3 anonim válasza:
Szia !
Mindent lehet decoupageolni, csak egyes felületekhez más ragasztó kell ( pl üveg, porcelán stb. ).
A lakk védi ill. fényezheti ( vannak matt lakkok is ), de nem muszáj lakkot használni.
Gipsz esetében, ha síma a felülete akkor szükségtelen festeni, hiszen fehér, a minta szépen látszódik rajta. Gipsznél a klasszikus szalvétaragasaztót kell használni. Jó munkát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!