A faipari porelszívókat miért nem áttételell hajtják meg?
annyiban nem értek veled egyet hogy a porelszívók kellő szívó erővel rendelkeznek,max amit te használsz az nem megfelelő teljesítményű ahhoz a géphez,művelthez aminél használod.
én mikor szedtem le 3mm-t 45-50cm szélességben vastagoló gyaluval simán elszívta a szívó,még akkor is ha közben ment az egyengető is és attól is szívnia kellett a forgácsot.
egyébként nem lenne hülyeség az ötleted.
gondolom azért mert akkor eltömődhet az ékszíjtárcsa a sok kosztól és leugrana a szíj. Nagy fordulatnál meg ez akár halálos is lehet.
Otthon lehet megoldható.
Én pl fogaskerékkel oldanám meg mondjuk 1:3 mas áttételre.
Az áttétellel a fordulatot lehet változtatni, nem a teljesítményt. Ha a motort nem cserélnéd ki, hiába lenne nagyobb az áttétel, nem bírna nagyobb fordulatot elérni. Másrészt a radiálkompresszornak, ami a szívóhatást biztosítja, is megvan az optimális üzemi fordulatszáma, hiába növeled a fordulatszámot, a szívóhatás nem nő avval egyenes arányban.
Gyárilag azért nem alkalmaznak áttételt, mert feleslegesen bonyolítaná a gépet és teljesítményveszteséget is okozna, a karbantartásról nem is beszélve.
Ha mégse hiszel nekem, akkor se áttételt építsél, hanem tegyél rá egy nagyobb fordulatú és teljesítményű motort, csak vigyázzál mert könnyen szétszállhat a kompresszorlapát a megnövekedett centrifugális erőtől.
Nem mindig a teljesítmény vagy az áttétel a gond.
HA rosszul van kialakítva a rendszer(sok benne a kanyar),ha nagyobb átmérőjű csövet használnak ez nagyon sokat számít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!