Recseg a csapunk, mintha szét akarna robbanni?
Az én csapjaim olyankor szoktak recsegő-ropogó-puffogó hangokat adni (és ilyenkor prüszköl a vízsugár), amikor a házban elzárják a vizet 1-2 órára, mert valahol szerelnek és utána megint kinyitják!...
Ilyenkor a csövekben levő kosz, rozsda, homok, kövecskék összegyűlnek és ettől van ez a hang!
Én azt szoktam csinálni, hogy mikor újra megnyitják a vizet, akkor teljes vízsugárral kinyitok minden csapot5-10 percre, mossa ki a csapokat a víz...
Mikor megszűnik a recsegés-prüszkölés, akkor utána újra hangtalan lesz a csaptelep is!...
Tanácsos ilyenkor lecsavarni a csapok végén levő szűrőket és kimosni belőlük a szennyeződést (gyakran annyi koszt találok itt, hogy elképesztő!)...
SZÓVAL : nyisd ki a csapot teljesen és folyasd belőle a hidegvízet 5-10 percen át!... :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!