Szerintetek dróttal lehet hegeszteni?
Először is tisztázzunk pár dolgot.
Olyan hogy "CO hegesztő" nem létezik. Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő az viszont igen. Az angol rövidítése MIG/MAG (metal inert gas) vagy (metal active gas). Ugyebár már a nevében is szerepel a védőgáz. De a szén-monoxid (CO), nem alkalmas védőgáznak, nem úgy mint a szén-dioxid (CO2). Ezen kívül még használnak pár fajta gázt pl. argon, hélium vagy gázkeveréket pl.: corgon De a "CO" megnevezés semmilyen esetben nem helytálló, szóval el lehet felejteni.
A másik dolog pedig: az hogy inverteres hegesztőd van, nem utal a hegesztési technológiára. Egy MIG vagy egy MMA hegesztő ugyan úgy lehet inverteres.
De hogy a lényegről is szó essen, létezik csupasz elektródás hegesztési technológia, de csak egyenárammal lehetséges (mondjuk ez az inverter miatt nem lenne gond). A drót ötvözete viszont annál nagyobb problémát jelentene, ugyanis az szinte biztos nem lenne megfelelő. Az elkészült hegesztési varrat is rendkívül előnytelen tulajdonságokkal rendelkezik, rideg, zárványos. Ezért ezt a technológiát a kezdeti időkön kívül soha nem is használták.
De ha gondolod, szívesen kifejtem a probléma fizikáját bővebben is.
Én már hegesztettem kötöződróttal.
Nincs bevonat ezért nem stabil az ív, könnyen ragad. De a varrat szép nem salakos. Igénytelen dolgokat lehet hegeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!