Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Keresztszemes himzeshez ért...

Keresztszemes himzeshez ért valaki?

Figyelt kérdés
ezt a képet akarom keresztszemes himzessel kivarrni, csak sajnos nem tudom, hogy hogyan kellene leolvasni, vagyis nem tudom, hogy mekkorara jonne ki az egesz kep...azt hogy lehet megtudni?? mert felrajzolnam kockas papirra, mert eddig ugy szoktam, ahhoz vagyok szokva, de most ezt a képet valahogy nem tudom elkésziteni :(
2011. dec. 1. 20:20
 1/9 A kérdező kommentje:
2011. dec. 1. 20:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Nagyítsd fel a képet,akkor le is tudod olvasni. Nem kockás papírra nyomtatták,hanem un. milliméterpapírra.

Ezen is egy öltés egy kocka.

Elég nagynak tűnik a link alapján a majdani kép.

A méretét úgy tudod a legkönnyebben kiszámolni,ha megszámolod hosszában hány öltés van,kereszteben pedig a legszélesebb részen számolod meg.

Így már viszonyítani tudod az anyagodon a leendő nagyságot.

2011. dec. 1. 20:45
 3/9 A kérdező kommentje:
es az lehetseges hogy valahogy lekicsinyitsem a kepet? sajnos felnagyitottam a kepet de teljesen elmosodott, nem tudom belle kivenni hogy egy sorba hany oltés megy :( plane nem azt hogy milyen szinek, habar a szin nem is fontos, hanem csak hogy egy sorba hany oltés :/
2011. dec. 1. 20:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nyomtasd ki így a képet,ahogy a linkben van. Nagyítóval valószínűleg letudod majd olvasni.
2011. dec. 1. 20:50
 5/9 A kérdező kommentje:
mar ki is nyomtattam de igy se konnyebb :/ pedig tetszett ez a kep :( na mind1 ugy nez ki remenytelen :(
2011. dec. 1. 20:54
 6/9 anonim ***** válasza:
A milliméterpapíron egy-egy vastag vonal között 10 kocka van. Talán ennek alapján megtudod majd csinálni.
2011. dec. 1. 20:56
 7/9 A kérdező kommentje:
koszi segitettel :)
2011. dec. 1. 22:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Az interneten talált képekkel általában az a baj, hogy nagyon rossz a felbontásuk, de a jó hír az, hogy megtaláltam neked jobb minőségben és így már le tudod számolni rendesen:

[link]

Ha keresztszemes motívumok érdekelnek, akkor ajánlom a következő fórumot:

[link]

karácsonyi motívumokat a fórumon belül itt találsz:

[link]

Sajnos oroszul van és ezért nehéz eligazodni rajta, de szerintem megéri egy kicsit kínlódni vele, mert én már több száz gyönyörű mintát töltöttem le innen jó minőségben.

Ha további segítségre lenne szükséget, akkor írj nyugodtan privát e-mailt.

2011. dec. 2. 09:14
 9/9 anonim válasza:

A szamolassal kapcsolatban irnam.Ha 14-es aida/kongre anyagod van (14-esben 1 cm/5.4 lyuk van) akkor ugy tudod megnezni h mekkora lesz h 10 oltes=2 cm, a 10 oltes meg mindig be van jelolve a mintan.Igy ha mondjuk 5(1kocka tehat 2 cm)=10 cm.

En mindig igy szamolom ki az elejen h mekkora lesz kivarrva.

2012. júl. 16. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!