Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fűtéssel lenne nekem problémám...

Vikktor88 kérdése:

Fűtéssel lenne nekem problémám, amatőr vagyok kérésre építettem ki 3 radiátornak a kiállásokat zárt rendszerről van szó, miért csak félig meleg az alsó 2 radiátor?

Figyelt kérdés

Félig fűt az alsó radiátor a törölközős pedig csak langyos

Segítségeteket kérem Köszönöm! Mi lehet a baj??

2011. nov. 21. 13:06
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Teljesen elzártam és melegebb lett az tény de nem 100% amit leadnak, és nem megoldás h kizárom a felső radiátort mert annak is kéne üzemelnie
2011. nov. 21. 16:30
 12/18 menta34 ***** válasza:

A megoldás pedig csak az, hogy beállítod az áramlási ellenállást a radiátor fojtásával.

Ahonnan jön az emeletre... annak mi van a végén? ott is van még radiátor? mert simán lehet az is, hogy ebbe az ágba nem jön el, mert pl. szintén van valami amarra, ahol könnyebben megfordul a víz, szóval arra is fojtani kellene.

2011. nov. 21. 16:39
 13/18 A kérdező kommentje:
ahonnan jön a cső arra még van vagy 5 radiátor, és minden tökéletes csak az alsó 2 nem akar üzemelni normálisan :S
2011. nov. 21. 17:03
 14/18 menta34 ***** válasza:
Képzelj el egy szitát. Egyik oldalán ráöntöd a vizet és várod, hogy a másik felére elfolyjon, de nem folyik... miért? mert előbb kifolyik a lyukakon:) A fűtésednél is előbb átfordul a víz a többi radiátorban, mintsem elmásszon az alsó szintig. Zárd el azt az 5 radiátort is félig... ezzel csökkented a szitán a lyukak méretét - ez olyan irányba hat mintha a keringetési teljesítményt növelnéd :)
2011. nov. 21. 17:12
 15/18 anonim ***** válasza:

A 10. mondja már a tutit csináld meg. Ugyanis elfelejtetted azt megnézni, hogy a maradék radiátoraid közül valamelyik közben "izzik" mert arra megy a meleg víz. Folyamatosan átgondoltan be kell szabályoznod a hőeloszlást, víz eloszlást a radiátorokon. Mivel megváltoztak az áramlási körülmények. Az új ágba több víz kell.

Más is ezzel küzd:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__236042..

2011. nov. 21. 21:12
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! Sikerült kiküszöbölni a hibát a radiátorok fojtásával megjavult a rendszer :)
2011. nov. 22. 15:17
 17/18 anonim válasza:

Kedves menta34!

Az lenne a kérdésem, hogy amit írt (# 14/16) nálam ez pont fordítva jelentkezik! Mi ilyenkor a teendő? :D köszönöm

2015. dec. 20. 16:32
 18/18 Mudrak Ottó válasza:
Hello.lenne egy kérdésem.most épitem 5rétegücsöböl a fötéstelindultam egy 20as csövel körbe és 6 radiátorom van .lesz hozzá egy 24 kw vegyes kazán????
2016. febr. 18. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!