Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A konyhában használatos...

Pizbulterier kérdése:

A konyhában használatos késeket milyen színű köszörűkővel érdemes élezni? Hozzáértőktől várok választ.

Figyelt kérdés
2011. nov. 10. 20:01
 1/3 anonim ***** válasza:
A legjobb a szürke kaszakő. Mezőgazdasági boltban lehet kapni.
2011. nov. 10. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Az előző hozzászólásom annyival kiegészíteném hogy az ipari villanymotoros köszörűn meg a piros kő való az acélhoz a szürke nem jó az a keményfémekhez van.
2011. nov. 10. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nincs gyakorlatod,szerintem ne köszörülj kést.

Az én javaslatom(én is így csinálom):

Itt a Dél-Alföldön a kirakodó vásárokban a ruszkiktól lehet venni polírkoronghoz hasonlót.Szerintem az országban több helyen is.(pl Debrecenben is láttam)Kevesen ismerik,használják,pedig nagyon jó dolog. Egy nagyon sűrű,csiszolóporral kevert szivacsos anyag.


-Én kétévente elviszem köszörűshöz a késeket,a közbeeső időben ezzel a koronggal élezem-akár hetente is.

Köszörűvel csak összehasigatja az ember a késeket,ha nem ért hozzá,ez viszont szinte csak polírozza,úgy élezi.

2011. nov. 11. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!