Pizbulterier kérdése:
A konyhában használatos késeket milyen színű köszörűkővel érdemes élezni? Hozzáértőktől várok választ.
Figyelt kérdés
2011. nov. 10. 20:01
1/3 anonim válasza:
A legjobb a szürke kaszakő. Mezőgazdasági boltban lehet kapni.
2/3 anonim válasza:
Az előző hozzászólásom annyival kiegészíteném hogy az ipari villanymotoros köszörűn meg a piros kő való az acélhoz a szürke nem jó az a keményfémekhez van.
3/3 anonim válasza:
Ha nincs gyakorlatod,szerintem ne köszörülj kést.
Az én javaslatom(én is így csinálom):
Itt a Dél-Alföldön a kirakodó vásárokban a ruszkiktól lehet venni polírkoronghoz hasonlót.Szerintem az országban több helyen is.(pl Debrecenben is láttam)Kevesen ismerik,használják,pedig nagyon jó dolog. Egy nagyon sűrű,csiszolóporral kevert szivacsos anyag.
-Én kétévente elviszem köszörűshöz a késeket,a közbeeső időben ezzel a koronggal élezem-akár hetente is.
Köszörűvel csak összehasigatja az ember a késeket,ha nem ért hozzá,ez viszont szinte csak polírozza,úgy élezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!