Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Lehet valahol kapni edzett...

Joe90210 kérdése:

Lehet valahol kapni edzett szénacél lapot? Olyan 3-4 mm vastag kellene.

Figyelt kérdés
Kést szeretnék gyártani.Ahhoz kell.
2011. nov. 3. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez nem olyan egyszerű. Sosem edzve árulják a nyers acélt,hanem lágyan,hogy meg lehessen munkálni. Miután kialakították pl a kést(kovácsolás,sajtolás,marás stb(,utána edzik meg és ezután már csak köszörülik és élezik,markolatozzák.

Tehát előre edzett nyersvas acélt nem valószínű hogy kapsz,azt neked kell majd megedzeni.

Amúgy a híres neves kés gyártók, a termékeik pontos fém összetevők,ötvözök arányát féltett titokként őrzik,és nem adják ki.

Az egyik legerősebb,legszívósabb az un. Damaszkuszi Acél vagy penge,keress rá a neten.

2011. nov. 6. 08:09
 2/4 anonim válasza:

Lehet C45 öst, majd megnézem a cégünk honnan veszi, de szerintem jobban jársz CrMo ötvözettel bár igaz nem tudom hová és mire kell de az elég rideg és a nyírási metódusa elég rossz, Késhez meg szerintem ST 52 est (ST355) használhatsz, anna jó tulajdonságai vannak.

Ha csak egy nagyobb kést szeretnél akkor szerintem próbáld meg láncfűrész vezetőből, és edz le, egyszerően lángheggesztővel.

Késanyagokat többnyire crómacélból készítenek, Fehérgyarmaton érdeklődj, a Hackmann nevű finn tulajdonú gyárban.

2011. nov. 7. 19:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Edzett szénacél? Mennyire legyen kockás a hasa?

Amúgy vastelep?

2011. dec. 4. 23:57
 4/4 anonim válasza:
2013. jún. 11. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!