Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Régi fürdőszobánk van, gondolt...

Régi fürdőszobánk van, gondoltam feldobom egy kicsit. A csempékre szeretnék apró mintákat festeni. Milyen festéket használjak?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 29. 07:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig matricafestéket használok. Megfestem a mintát nejlonon, és felragasztom. Próbáltam sima üvegfestéket is ,de nekem nem vált be, mert ugye nem vízszintes a felület, és száradás közben megfolyt.
2009. ápr. 29. 07:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ugye nem penészes a csempéd? :D (bocsi nem hagyhattam ki, a reklámban a nő a csempére a penész köré rajzolta a virgáokat hogy ne látszódjon :D)

Az üvegfestéket ajánlom, több okból is. Olcsó, nem kell hozzá tehetség mert mintákra tudsz rajzolni, és leszedheted a csempéről, tehát nem hagy nyomot.

De ne a csempére fest meg, hanem egy fóliára előtte. Ha a fólián megszáradt, simán lehúzod és rátapasztod a csempére.

2009. ápr. 29. 08:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Van direkt kerámia festék, ugyanott, ahol az üvegfesték.

Az fed, az üveg áttetsző. Barátnőm az egészet átfestette, sárgára, pirosra.

A kerámiából vannak textúrát adó festékek is, a másik nő sablonnal sárkánybordűrt rajzolt, nagyon szép lett.

Talán neked is érdemes lenne sablonra gondolnod, a csempéhz illik az ismétlődés.

De egy akármilyen zománcfesték is jó.

Sőt, akril is, csak akkor kíméletesen tisztítsd!

előtte denaturált szesszel vagy ecettel zsírtalanítsd a csempét, hogy fenn is maradjon!

[link]

2009. ápr. 29. 09:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, ott lenn a kagyló alatt, hol nem látják, próbáld ki a meglevő festékeiteket, melyik jó?
2009. ápr. 29. 09:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a kreativitásodat akarod kiélni, én is az üvegmatricát ajánlom, azt könnyű elkészíteni, ráadásul bármikor másodpercek alatt le tudjátok húzni a csempéről és másikat csinálni, ha változtatni akartok. Másik lehetőség, ha veszel barkácsboltban (pl. OBI) direkt csempematricát. Rengeteg stílusban, mintával árulják. Nekünk eredetileg fehér az összes csempe, de kék rózsás, rusztikus mintás matricát tettem a legfelső alatti sorra, és mindenki azt hiszi, a csempe olyan, egyáltalán nem látszik, hogy matrica.
2009. ápr. 29. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!