Miért kerül a Hajdú márkájú hőcserélős bojler 3-szor többe, mint az Ariston, olasz márkájú?
Az Ariston Best 100 35.000-40.000 Ft, a Hajdú elektromos fűtőbetéttel (IND 100) több mint 100.000.
Melyiket érdemes megvenni? Mi a sokkal drágább a magyarban? Nem létezik ekkora minőségi különbség. Ezek hasonló kategóriájúak.
Ez általánosan így van, nem csak a bojlerekre. De még a kínai fokhagyma is olcsóbb mint a magyar.
Többek között, mert:
- nyersanyagból behozatalra szorulunk
- viszonylag drága a munkaerő, amellett hogy kevés a termelő ágazatban dolgozó szakmunkás
- magasak a munkáltatói járulékok
- magasak az adók
- stb
Azért drágább mert nagyságrendekkel jobb,tartósabb,üzembiztosabb mint a digó társai.A szervíz háttéről meg annyit, hogy a legrégibb (kivétel a higany kapcsolós) bojlerekhez is megkapsz mindent az utolsó csavarig!!!!Tapasztaltam hogy 3-4 éves olasz bojlerhez vagy bármi máshoz sem kaptam javító anyagot.
Villszer.
Köszi a válaszokat, lehet hogy jobb a szigetelése a Hajdúnak? De ennyivel akkor sem lehet drágább...
Aki belinkelt egyet, na arról van szó többek között. Ez az IND típus a prospektus szerint nem tartalmaz ebben az árban elektromos fűtőszálat, csak opcióként.
Az tán még egy húszas beszereléssel.
Mit tudtok erről? Ezért mondtam ,hogy háromszoros az ára, mert az Ariston 100l.-es - valszeg kifutó széri - akciósan csak 34.000 a Szatmári- ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!