Friss aljzatbetont benti helyiségben (étkezőben) kell-e locsolni és mikor lehet leghamarabb burkolni járólappal?
A locsolás azért van, hogy a kötési időt kitolja ami által keményebb lesz a beton.
Szerelő és aljzatbetont zárt térben különösen ha fólia és/vagy lépésálló polisztirol van (amik megakadályozzák a nedvesség elszivárgását, a kettő közül valamelyiket úgyis kötelező tenni) nem kell locsolni, elég szokott lenni a pára. Persze lehet nedvesíteni (locsolni nem ajánlom: vizesedhet a fal és penészedhet később) ettől még.
Oh, nem is láttam a második részt :)
Burkolni a száradást követően lehet ami ilyen időben legalább 2 hét. De szerintem szeretnél aljzatkiegyenlítőt rárakni, hogy legalább vízszintben legyen, ott van olyan típus ami a 2 hetet követően 1-2 nappal már burkolható.
Függ persze a beton vastagságától, én általános 5-6cm vastag szerelőbetonra írtam. Praktikus, ha az első hét végétől már rendesen szellőztetsz (addig esetleg lehet nedvesíteni) de a színén is látni. Az első 24 órában semmilyen nedvesítés nem kell és rálépni is ezután lehet.
Mint írtam ezek általánosságok, ha lehet inkább picit többet várj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!