Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Az újonan felszerelt villanybo...

Az újonan felszerelt villanybolyler a felfűtésfor a túlfolyójánál nem csepeg. Ez nagy baj?

Figyelt kérdés
2011. júl. 28. 14:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A hálózati víz nyomása nem lehet 8 bar!

A bojlerben felfűtéskor lehet, de pontosan ezt a "túlnyomást" engedi el a csepegő biztonsági-visszacsapó szelep!

2011. júl. 30. 10:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Nagyon elmegyünk a kérdéstől...

Nem tudom - miért állítja tanult kollégám, hogy én azt írtam volna hogy a nyomáscsökkentő tartozék?!

A 7-8 baros hálózati nyomás előfordulását magam is megerősítem, ennek alátámasztására elhelyeztem 2 db fényképet:

[link]

[link]

Mindegyik a talajszinttől cirka 5-6 méter magasságban készült.

A DSCN2663 számú nyilvános épület ivóvíz törzshálózathoz csatlakozó tűzoltásra szolgáló berendezés mérőórája.

A DSCN2669 számú pedig egy emeleten levő kereskedelmi egységben készült.

Sajnos tanult kollégák többen is ilyenkor félre értelmezik a "38/95 kormányrendelet 10.§ (2)" pontot.

(2) A szolgáltató az ivóvíz szolgáltatását, LEGALÁBB 1,5 és LEGFELJEBB 6 bar hálózati nyomás mellett a szolgáltatási ponton KÖTELES teljesíteni. Az ettől eltérő szolgáltatást a szolgáltatótól kérni lehet.

Mely az én olvasatomban arról szól - hogy 1,5 bar-nál kisebb nyomásért reklamálhat az ügyfél a vízmű társaságnál.

Aki nem köteles 6 bar-nal nagyobb nyomást biztosítani!

2011. aug. 4. 11:57
 13/13 anonim ***** válasza:

"Nagyon elmegyünk a kérdéstől... "

Ezzel kezdted, és te mentél el a kérdéstől!

Senki nem kérdezte, hogy mi van 8baros víznyomás estén!

"Nem tudom - miért állítja tanult kollégám, hogy én azt írtam volna hogy a nyomáscsökkentő tartozék?!"

Ilyet nem állított senki!

"2) A szolgáltató az ivóvíz szolgáltatását, LEGALÁBB 1,5 és LEGFELJEBB 6 bar hálózati nyomás mellett a szolgáltatási ponton KÖTELES teljesíteni. Az ettől eltérő szolgáltatást a szolgáltatótól kérni lehet."

Éppen az általad idézett szakasz igazolja azt, hogy nem jellemző a 8 baros hálózati nyomás!

Egy "snassz, mezei" háztartási villanybojler beszereléséhez senki nem nézegeti a kormányrendeleteket!

Beszereléséhez, üzemeltetéséhez NEM KELL hatósági engedély!

2011. aug. 4. 20:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!