Mennyibe kerül egy egyszerűbb varrógép, amivel ilyeneket tudok varrni? (kép)
+ Nehéz megtanulni a varrást? Kell hozzá tanfolyam, vagy kisebb kézügyességgel magam is rájövök?
Leginkább ilyeneket varrnék magamnak, plusz egyszerűbb nadrágokat, felsőket.
A varrógép árakról nem tudok neked mit mondani, 15-20000 körül már kapsz, de pontosabbat nem tudok. Viszont ezekhez a ruhákhoz nem elég a kisebb kézügyesség. Ehhez vagy tudni kell varrni, vagy jó nagy kézügyesség kell. Nem is a varrás a nagyobb gond, hanem a szabás, legalábbis nekem. Persze szabásminta alapján meg tudod csinálni, de ahhoz is rutin kell, hogy eligazodj rajta.
Azt javaslom vegyél egy könyvet és kezdj egyszerűbb dolgokkal, akkor a sikerélményből meríthetsz erőt. Magamból indulok ki, nem bántani akarlak, lehet hogy van itt olyan, aki a kisujjából kirázza a varrást semmi rutinnal, de én egyszerű ember vagyok :)
Én azért javaslok egy tanfolyamot/ iskolát.
Ilyeneket nem egyszerű megvarrni. Én varrónő vagyok, de elgondolkodnék rajta, h mit hogy merre csináljak. :)
Ha jól tudom, az ilyen anyagokhoz kell interlock, de ha mégse, akkor valaki majd kijavít. Ezek drágák, használtan se kapsz 30-40 ezer alatt.
Ha viszont nem ragaszkodsz az elasztikus anyaghoz, akkor bármilyen géppel tudsz varrni, egy 5 ezres táskavarrógéppel is.
Tanfolyam nem feltétlen szükséges, de még egy jó oktatókönyvet érdemes beszerezni, olyat ami az alapoktól leírja, mit hogy kell csinálni. A különféle fogásokra ugyanis nem valószínű, hogy magadtól rájönnél, vagy ha igen, akkor is tovább tartana, mint elolvasni és kipróbálni.
Varrógépet már kapsz 10-15-ért is, de amivel a rugalmas anyagokat is könnyen/szépen tudod varrni, az 30-tól felfelé van.
Én bementem a körúton a varrógépcentrumba, elmondtam mire szeretném használni a gépet és mennyi pénzt szánok rá, és az eladónőci mutatott 3 gépet, felsorolva előnyöket-hátrányokat. Maximálisan elégedetten, varrógéppel a kezemben jöttem ki. Jó szakemberek, érdemes a tanácsaikat megfogadni :
Ha még sose vartál ( varrt valaki ) nehogy ezzel kezdje! Még szabásminta után se.
Szerintem.
Én is varrtam már jó pár dolgot, és sok éve kezdtem..
Valami jó kis tankönyv azért kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!