Hogyan készíthetnék ilyen selyemvirágot?
Úgy megtetszettek az ilyen díszek, szeretnék is készíteni, de nem tudom, hogy kezdjek hozzá... :(
Végy selyem vagy bársonyszalagot.
A rózsa nagysága függ a szalag szélességétől és a hosszától.
Egy erős,hosszú cérnát varrj erősen a szalag egyik végébe,majd (hosszában) apró öltésekkel ráncold be a szalagot szorosan. A szálat ne vágd le,de varrd el.
Egy másik cérnával kezd meg a rózsa kialakítását.
A ráncolt részt spirál alakban kezdd hajtogatni. Egy-egy "kör" után vardd össze alul. Addig folytasd,amíg a rózsa készen nem lesz.
Varrás közben tudod alakítani is.
Remélem,hogy érthető.
Javaslom,hogy amíg rá nem jössz a technikára,egy anyagból vágj ki csíkot,és azon próbálkozz.
Az anyagot először háromszorosan egymásra hajtod (mint a rakott szoknyáknál),egymás mellé kerüljenek a hajtások.
Az egyik szélén gombostűvel letűzöd a hajtásokat. Az anyag ekkor még egyenes.
A másik széle kerül középre. Itt a hajtásokat vagy ráncolással behúzod,de szebb,ha inkább jobban egymásra teszed és úgy varrod össze. (több réteg anyag kerül egymás fölé.)
A képen a rajta levő dísz nekem egy fél cipzárra hasonlít. De én inkább felfűzött gyöngyöket varrnák körbe rá.
Még annyit a gyöngydíszítésről. Legjobb egy cérnára felfűzött gyöngysor. Apró öltéssel a gyöngyök között levő
"cérnát" kell levarrni,alulról fölfelé öltve.
Remélem,hogy érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!