Miből készíthetnék nyomdázót?
Figyelt kérdés
Olyan anyagra lenne szükségem, amivel viszonylag könnyen lehet dolgozni, vagyis elkészíteni a nyomdázó mintát.
Nekem csak az iskolában tanult krumplinyomda jutott eszembe, de ennél csak egy ici picit kellene komolyabb :-)
2011. jún. 9. 11:32
3/9 anonim válasza:
A radír, de a legjobb egy linóleum darabkának az alja, abból még könnyebb kifaragni, ha már házilag készíted. Az "igazi" is gumiból van. Bélyegző készítéssel foglalkozom :-)
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
És linóleumnak az aljából hogyan lehetne készíteni?
Az utolsó hozzászóló, másoknak is szoktál készíteni, mert engem érdekelne. :-)
2011. jún. 9. 14:01
5/9 anonim válasza:
Persze, vállalkozóként ezzel foglalkozom. (ezzel is) írok neked priviben, ott megadom az elérhetőségem. De ha mégis szeretnéd kipróbálni a linóleum verziót, bármilyen éles szerszámmal nekieshetsz, könnyű kivakarni. Késsel, tűvel, keskeny csavarhúzóval. Egyszer gyerek koromban rajzszakkörön készítettünk ilyenből lenyomatokat, metszeteket, kivéstük, majd bekentük festékkel és rányomtuk papírra.
6/9 anonim válasza:
...és ezt hívják úgy hogy linómetszet :)
7/9 anonim válasza:
Dekorgumiból ki tudod vágni a mintát,és azt ráragaszthatod valamire.
8/9 A kérdező kommentje:
Igen, a dekor gumira én is gondoltam. :-))))
De vajon rendesen felveszi a festéket, vagyis egyenletesen lehet vele nyomdázni?
2011. jún. 11. 08:59
9/9 anonim válasza:
Lehet,h kicsit porózusabb mint a gumi,és vastagabban kell festékezni.Próbáld ki,mert egyébként olcsó és könnyű vele dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!