Kb menyi ideig birja ki nektek az akumláturos kis kézifúró?
Sajnos nekem is ez a tapasztalatom, pedig egy szaküzletben (Praktiker) akcióban vettem, nem is a legolcsóbb volt, (közép ár kategória) böröndben 2 NiCa akkuval, és ez is 18 v-os. Az előírtak szerint töltöttem a mellékelt töltővel, és még is nagyon hamar megadja magát használat közben. Le telt az 1 év garancia és pár napra rá az egyik aku megadta végleg magát. Felhívtam a márka szervízet, ahol a kérdésemre azt válaszolták, hogy az akkukra csak fél év a garancia, csak a készülékre 1 év.
Mérgemben szétszedtem a hibás akkut, és kiderült hogy szinte az összes cella ki van folyva. (valószínűleg egy nagyon régi gyártású lehetett, és már a hoszú tárolás során kezdődött el ez a folyamat. Én ezt már a használat során is sejtettem, de eddig nem mertem szétszedni, mert akkor végleg megszűnt volna rá a garancia. Most ott tartok, hogy a másiknak is vége. Próbáltam új akkut venni hozzá, kiderült hogy majdnem annyiba kerülne a két akku, mint akkor teljes csomag volt. Csináltam egy 18V- os, 2 A-es Egyenáramú tápegységet, most arról üzemeltetem. Sajnos ez helyhez kötött megoldás, de sajnos ez van, így legalább tudom valamire használni. Maga a gép tökéletes, és így tápegységről még erősebb is lett a forgató nyomatéka.
Bocs! De közben a feltett kérdésre a válasz lényege lemaradt.
Az első töltések után kb. 30-45 perc folyamatos használatot biztosított egy akku.
A vásárlás helyén érdeklődésemre hogy ez nem túl rövid üzemidő-e, elmondták, hogy új korában nem adja le a teljes teljesítményét az akku, majd csak a 4. 5. töltés kisütés ciklus után. Én nem tapasztaltam ezt, egyre rövidebb ideig működött egy feltöltéssel. A gar. szervízet tel. felhíva, felvetésemre azt a választ kaptam, hogy biztosan nem megfelelően töltöttem és azért csökkent így a kapacitásuk. Sicc! (? bizonyítsam az ellenkezőét?!)
(Már 3x küldöm el, de a feltöltés eddig mindig megszakadt!)
az üzemidő függ még attol is hogy mekkora kapacitásu aksikkal van ellátva a gép
általában 1,2 Ah szokták adni ezeket de a jobb nevek pl: bosch devalt adja 1,7 és 2,1 Ah környékével is
nekem bVd van 2 db aksival de azok is 1,2 Ah -sak és kb. 30-40 percet bírnak, de pont ezért van hozzá 2 db aksi hogy ha lemerül cserélgetem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!