Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Redőnytok eltávolítása hogy...

Redőnytok eltávolítása hogy lehetséges?

Figyelt kérdés
A redőnytok nem csavarral, hanem szegeccsel lett felerősítve. Azt hogyan lehet eltávolítani?
tegnap 08:37
 1/7 anonim ***** válasza:
A szegecset ki lehet fúrni, de akkor az végleges eltávolítás lesz.
tegnap 08:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Szegecselni fémet fémhez szokták. Kérdés, hogy mire gondolsz. Szegeccsel vannak összefogatva a redőny külső részei, felül a redőnytok részei valóban.

Az ablakhoz viszont tutira csavarral van rögzítve.

Mit szeretnél csinálni? Biztos, hogy szét kell szedni az egész szerkezetet?

tegnap 09:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Gurtnit szeretnék cserélni, de ahhoz le kell szerelni a tokot, viszont nincs csavar.
tegnap 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Le kell szedni az ablakról az egész szerkezetet.

Volt régi 20 éves műanyag tokom fa ablakon. Ott a tok fel volt akasztva 2 kampós csavarra. A sínek be voltak csavarozva az ablakba (kupakot alatt).

Kiszedtem a síneket, aztán leemeltem a tokot a kampókról. Utána lehetett kiszedni a lamellákat és gurtnizni.

Most kb 3 éves szintén műanyag redőnyünk van, műanyag ablalokon. Itt a tokba be van pattíntva a 2 sín és a sínek vannak felcsavarozva az ablakra. Ha kicsavarom őket, akkor az egész redőny szerkezet leszedhető tokostúl, sínestűl. A sínt is ki lehet szedni ha szükséges, könnyebb kiszedni a lamellákat.

Ha csak 1-2 lamella van feltekerve, akkor lehet hozzáférni a kerékhez amibe be van fűzve a gurtni.

Fontos, hogy a gurtni végeket mindig égessed el azaz olvasszad meg.

A napokban cseréltem gurtnit az egyik redőnyben.

tegnap 10:13
 5/7 A kérdező kommentje:

Ez egy 6 éves alumíniumredőny.

A szerelőfedél nem szedhető le, nem csavarozva van.

Oldalt a sínt ha lecsavaroznám, szerintem akkor sem tudnám a tokot leszedni.

A gurtni nincs elszakadva,lehet, hogy megpróbálom megtoldani.

tegnap 11:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Gurtnicseréhez nem kell leszedni a redőnyt!
tegnap 21:20
 7/7 A kérdező kommentje:
A fedél alatt. Szerintem ott tudom rögzíteni a gurtnit.
tegnap 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!