Redőnytok eltávolítása hogy lehetséges?

Szegecselni fémet fémhez szokták. Kérdés, hogy mire gondolsz. Szegeccsel vannak összefogatva a redőny külső részei, felül a redőnytok részei valóban.
Az ablakhoz viszont tutira csavarral van rögzítve.
Mit szeretnél csinálni? Biztos, hogy szét kell szedni az egész szerkezetet?

Le kell szedni az ablakról az egész szerkezetet.
Volt régi 20 éves műanyag tokom fa ablakon. Ott a tok fel volt akasztva 2 kampós csavarra. A sínek be voltak csavarozva az ablakba (kupakot alatt).
Kiszedtem a síneket, aztán leemeltem a tokot a kampókról. Utána lehetett kiszedni a lamellákat és gurtnizni.
Most kb 3 éves szintén műanyag redőnyünk van, műanyag ablalokon. Itt a tokba be van pattíntva a 2 sín és a sínek vannak felcsavarozva az ablakra. Ha kicsavarom őket, akkor az egész redőny szerkezet leszedhető tokostúl, sínestűl. A sínt is ki lehet szedni ha szükséges, könnyebb kiszedni a lamellákat.
Ha csak 1-2 lamella van feltekerve, akkor lehet hozzáférni a kerékhez amibe be van fűzve a gurtni.
Fontos, hogy a gurtni végeket mindig égessed el azaz olvasszad meg.
A napokban cseréltem gurtnit az egyik redőnyben.
Ez egy 6 éves alumíniumredőny.
A szerelőfedél nem szedhető le, nem csavarozva van.
Oldalt a sínt ha lecsavaroznám, szerintem akkor sem tudnám a tokot leszedni.
A gurtni nincs elszakadva,lehet, hogy megpróbálom megtoldani.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!