Kicsi a lakásom és már nem fér el szekrény benne, viszont 3m körüli a belmagasság. Mit lehet barkácsolni?
Napi használatra ilyen felmászós tároló nem jó. És amúgy nagyon drága is.
Gondold inkább végig a lakásod jelenlegi berendezését. Biztos, hogy meg lehet csinálni úgy, hogy jó legyen.
Egyébként én amit láttam és tetszik: ha csinálsz galériát és arra teszed az ágyat. Amellé akár felfúrhatsz a falra egy egész ruhásszekrényt, így olyan lesz a galéria, mint egy hálószoba.
Ha van külön hálód, akkor csinálj az ágy alá dobogót. Vagy add el és kinyithatós kanapén aludj.
Ahol láttam még galériát és szerintem szuper ötlet: a fürdőben. Ott bőven elfért még egy "szoba", bár ahhoz talán kevés a 3 m belmagasság.
A legokosabb szerintem az, ha 3 m magas szekrényt veszel. Nálunk csak 2.5 magas a szoba, de olyan szekrény van benne, hogy az alsó, 2 m magason rajta an egy felső, 50 centis szekrény. Így kitölti a plafonig a teret.
Viszont végiggondolva, a te belmagasságod csak fél méterrel több, ehhez felesleges feljárót csinálni, vegyél egy létrát. Én 165 magas vagyok és 4 fokosról elérem a plafont, 6 fokosról elérném a 3 m-es plafont is. De ha magasabb vagy, akkor nem is kell ennyi, a párom 185, ő a második fokról is felér a plafonig, szóval ha hasonló magas vagy, akkor 4 fokos létra is elég. Ezt összecsukod, beteszed egy ajtó mögé és kész.
Szerintem az lenne a legjobb, ha ami nem szükséges, azt eladnád, és vennél a helyére egy nagyobb szekrényt. Mekkora a lakásod?
Hát a legolcsóbb megoldás talán az, ha valami ilyesmit felszerelsz (vagy felszereltetsz) a falakra, a plafonhoz:
Hozzá veszel összehajtható, vagy görgős létrát.
De ha mindenképp zártat szeretnél, padlás félét, akkor szerintem egy kőműves, építész tud ebben segíteni, hogy hová lehet alátámasztás nélkül, stb.
Egyszerűen csavarozz a falra szekrényt. Abszolút megoldható :)
Egyébként fenntartom azt, hogy a _sok_ bútor helyett szerezzetek be _jó_ bútorokat.
Mi most rendezzük át a lakást, és bizony ez azzal fog járni, hogy az összes feleslegessé vált bútor megy a vaterára, hogy legyen terünk, helyette viszont olyanok lesznek, amik nem foglalnak helyet, de sok minden elrejthető bennük. Például az előszobát 2 m magasan végig fogjuk szekrényezni, így az alacsony lesz, de kit érdekel? Sok minden be fog férni, a cipőnket meg így is le tudjuk venni.
Gondold át te is, hova tudnál felrakni valamit, ehhez látni kell a lakást és tudni kell, mit és mennyi midnent kell elraknod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!