Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Faljavítás! Na de hogyan?

Faljavítás! Na de hogyan?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni. Van két kisebb helység a lakásomban, amit szeretnék lefesteni. A fal viszont elég hibás, előtte szeretném kijavítani. (Kisebb nagyobb lyukak vannak benne) Mit csináljak vele? Elég ha azokat rigipsszel javítom? Mivel lesz a legszebb és legtartósabb? Illetve azt sem tudom, mennyi rigipset vegyek. Ha jól tudom 1 és kilós tételben vannak. Nem hiszem hogy sokat kéne javítani, de nem tudom elég-e az 1 kilós. Két 3X3 méteres kis helységről van szó, pár hibával. Előre is köszönöm! 21/L
2011. jún. 6. 00:45
 1/5 anonim válasza:

ha nem vészes a helyzet, elég oda a gipsz is...

ha nagyon, akkor érdemesebb újravakolni, vagy gipszkartonozni

2011. jún. 6. 01:02
 2/5 anonim ***** válasza:
egyszerre csak kevés gipszet keverj,mert hamar megköt.keverj egy adagot, spaknival javítasz, újra keversz,kensz, elsimítod. elég lesz egy kiló. sok sikert.jó a modellgipsz.
2011. jún. 6. 03:16
 3/5 anonim válasza:

Én a modellgipszet nem javaslom, a gyors kötés miatt körbereped.

Glettgipszet vegyél. Ha nagyobb, mélyebb, akkor vastagabban felhordhatót, 100 féle létezik, kérd az eladó segítségét.

Ha csak furatokat kell javítani, akkor azt egyszerűen egy spaklival meg tudod oldani, nem lesz gond. 1kg ilyen jellegű javításhoz biztosan elég.

2011. jún. 6. 07:28
 4/5 anonim ***** válasza:
glettgipsz, glettvas, csiszolóvászon. Ha nagyon rossz a fal minősége, akkor festés előtt érdemes esetleg alapozni is, hogy ne legyen a későbbiekben foltos. Barkácsáruházban nézz körül, olvasd el a leírásokat, eladók is segítenek.
2011. jún. 6. 07:41
 5/5 ekeke ***** válasza:
Ha néhány milliméteresek a lyukak, használd a Széria-glettet, minden festékboltban van. Mélyebb, 1-2 centis lyukra a Rigips 6-30-ast. Egyik sem olyan szörnyű drága, hogy belepistulj. Kisebb glettvas elég. Stukatúr- vagy modellgipszet ne használj, mert az 5-10 perc alatt megköt és nem olyan jó nyúlós-kenhető, mint a glettgipszek. Nagy büdös kráterekbe stukatúrgipsz kell, ugyanannyi homokkal keverve, vagy ha 10 liter körüli a lyuk, akkor PURhab.
2011. jún. 30. 09:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!