Bicikli lefesthető kézi spray-el? És ha igen, akkor hogyan?
A régi biciklim vázát szeretném átfesteni minél olcsóbban. Szaküzletben baromi sokat kérnek érte, de hallottam már hogy kézi spray-el is szépen le lehet festeni és tart pár évet az is.
Kérdéseim:
-Mennyi spray kell egy vázhoz? És mennyibe kerül?
-Mielőtt lefújnám le kell csiszolni a régi festéket vagy elég megtakarítani és ráfújni a régire?
-Egyéb jótanácsok amire kell figyelnem hogy később ne bánjam?
Köszi előre is!
Az előttem szólóhoz csak annyit tennék hozzá, hogy szedd szét a bringát, keress egy szél és pormentes, helyet.
Zárt tér a legjobb, ha azt akarod, hogy mutatós legyen a festés. Célszerű a fújást a váz felfüggesztett állapotában elvégezni.
A második réteget, lehetőleg a teljes száradás után vidd fel!
es ha mindent jol csináltál, akkor ez elsö kavicsfeverödésnél egy ujjbegynyi területen le is pattan a festék (akármennyire is jól megcsiszoltad, zsirtalanitottad elötte).
nem éri meg.
Neolux festékkel csináld, az nem ilyen márkátlan TESZKÓ gazdaságos fosadék...
Ha meg fekete a bicód, nyomhatod hőálló kazán- meg egyéb festékkel is. Én lefestettem feketére a bicót egy Neoluxszal meg egy fekete kazánfestékkel, a maradékot meg szétgraffitiztem a falakra.
Amit eddig értek:
-kb 1000-1500 ft a spray
-2x kell ráfújni, száradni hagyni a két réteg között
-portalan, szélmentes helyen
Amit nem értek:
-mennyire kell lecsiszolni? A régi festék teljesen tűnjön el, és csak a fém maradjon? Akkor nem szedem le az alapozót is, ami rajta kéne maradjon?
-Van pár ragasztott matrica is meg ilyen díszes izék. Ahogy nézem ragasztva van rá, nem festve. Azokat gondolom le kell szedjem igaz?
Kösz a válaszokat!
Teljesen csiszold le fémtisztára,és amennyire tudod szedd szét!
Milyen anyagból van a váz?
Ha alumínium,akkor hozzá se kezdj!
Ha vas,hajrá!Egyébként én már egy pár biciklit átfestettem ugyanilyen technikával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!