Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi lehet a probléma?

Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Tegnap este kiégett az égő a lámpámba és nem igazán tudtam hogy kell kicserélni...ma megkérdeztem egy villanyszerelő ismerősöm, tanácsára kalapáccsal leütöttem a villanykörtének egy nagy részét, oda pillanatragasztóval beragasztottam az újat és körbetekertem szigetelőszalaggal.

de még mindíg nem működik

2011. ápr. 11. 20:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ezen jót röhögtem. Ennyire béna nem lehetsz.
2011. ápr. 11. 20:19
 2/11 anonim ***** válasza:

Hogy ez mekkora KAMU!!!!!

Szerinted melyik villanyszerelő cserél izzót kalapácsal???

Egyébbként jól odafigyelhettél fizika órán az elektromosságra.

2011. ápr. 11. 23:22
 3/11 anonim ***** válasza:
Tényleg? Még mindig nem müködik? vill szerelő létemre én is furcsállom!
2011. ápr. 12. 07:44
 4/11 titak ***** válasza:

Milyen márkájú szigetelőszalagot használtál. Mert az se mindegy. Próbáld meg valamilyen jobb minőségűvel, lehetőleg teflonossal.

A pillanatragasztó sem az igazi, mert a hőtől elveszti a rugalmasságát.

2011. ápr. 12. 08:46
 5/11 A kérdező kommentje:

7:44 nincs valami ötleted hogy mi lehet a baj ?

8:46 nem tudom a márkáját... kösz a tanácsot

2011. ápr. 12. 18:01
 6/11 anonim ***** válasza:
7.44 vagyok. Szőke vagy? Mert ugye nem mindegy az égőnek..
2011. ápr. 13. 07:25
 7/11 anonim válasza:
Ez jó volt, de már elmúlt április 1.
2011. ápr. 13. 08:05
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy ismerősöm, aki áthívott villanykörtét cserélni, mert nem értett hozzá. Ezért nem kell valakit kinevetni! Nem tudjuk, hogy ki az illető, nem ismerjük. Inkább segíteni kéne neki, nem gondoljátok? Kérdezem tőletek, akik lenézitek őt: hogyan kell égőt bekötni úgy, hogy félfénnyel világítsanak? Nem várok választ, inkább segítek a kérdést feltevőnek, tehát: előszöris húzd ki a konnektorból a lámpa csatlakozóját! Aztán próbáld meg kicsavarni a törött égőt a foglalatból! Ha sikerült, vedd elő az új égőt és illeszd oda a foglalathoz, majd óvatosan, balról-jobbra tekerd be, amíg már nem tudod tovább tekerni. Aztán csatlakoztasd a lámpa dugóját a konnaktorhoz! Működnie kell!
2011. ápr. 13. 18:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Ezt nem a Humor-kategóriába kellett volna tenni? (Szőke nő vagyok)
2011. ápr. 13. 20:38
 10/11 anonim ***** válasza:

papa62-nek.

Csak az elején én is villanyszerelő vagyok, de szerintem bármely ember hacsak nem 4 db bal végtagja van ki tud cserélni 1 izzót. Ha már beletört a foglalatba a menet, nem igaz hogy nem látja hogy az újjon ott van a régin meg nincs. Ha a pillanat ragasztóról nem is tudja hogy szigetel, a szigetelő szalagról talánn sejti hisz az a neve. Egyébbként nem írta, hogy asztali lámpáról van e szó tehát a dugaljból való kihúzás kicsit necces, inkább a kapcsolót nyomja le.

Az meg hogy 1 izzót hogy kell bekötni hogy fél fénnyel világítson? Több verziót javaslok neked: 110V-230V-os izzó

24V-42V-os izzó,fényerőszabályzó(dimmer),diódával sorba kötés(habár vibrál 1 kicsit)és ha te csillára gondolsz akkor összekevered a két lámpa szálat a nullavezetővel és máris egymáson keresztül kapnak az izzók feszültséget.

Remélem tudtam neked segíteni.Szia.

2011. ápr. 13. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!