Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi a véleményetek, tapasztalat...

Mi a véleményetek, tapasztalatotok a vízvezetékre helyezett mágneses vagy elektromágneses vízkőmentesítésről? Megéri beruházni?

Figyelt kérdés
A nyaralómban szeretném a kúti vizet bevezetni a házba, de nagyon kemény a víz és szeretném megelőzni a vízkövesedést, viszont nem szeretnék 100e ft-ért gyantás vízlágyítót venni.
2011. ápr. 6. 11:36
1 2
 11/12 titak ***** válasza:

Ehhez a sok negatívumhoz egy kis jót is mondok.

Bátyám egyszer megkérdezte, hogy mennyiből lehetne valami ilyesmit kihozni (fejlesztő műszerész a szakmám). Utána néztem, megterveztem és a feszültség adaptér nélkül kb.2000 forintból megcsináltam.

Azóta mindenkinek ezt ajánlja, mert "állítólag" azóta a gyorsforralót "csak" félévente kell tisztítani, amit előtte havonta 2-3 alkalommal csinált.

Azóta már az egész rokonság (én is), sőt már a rokonok rokonai is ezt használják, és idáig mindenki csak dicsérte.

u.i. Nekem mindenképpen megéri, még ha nem is műkszik rendesen mert én csinálom.

2011. ápr. 12. 14:54
 12/12 nagy_petronella válasza:

Nálunk nagyjából bevált. De azt tudni kell róla, hogy nem vízkőmentesítő hanem vízkőképződést gátló. A kifejezetten vízlágyításra tervezett gyantás gépet nem helyettesíti, de az tényleg legalább 100e Ft.

Mi annyit vettünk észre, hogy a vízforralót, kávéfőzőtt ritkábban kell tisztítani. A csempéről meg könnyebben le lehet szedni a vízkővet. Nekünk az oldalon látható 3. készülék van:

[link]

A szomszédnak meg olyan, ami tiszta fehér és egy kék villám van rajta. Arra is azt mondta, hogy nem rossz, csak többet várt.

2016. ápr. 25. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!