Budapesten a 21. kerületről mi a véleményetek/tapasztalatotok?
Én egyetem alatt laktam ott jó pár évig a kerület elején, központi részén a Szent Imre tér környékén.
Alapjában véve nem szeretem Budapestet, de azért ott elvoltam. Viszonylag nyugis környék, de a belvárosban elég hamar bent lehet lenni BKV-val is.
De azért tényleg vannak elég putris részek is és nyomasztó lepukkant ipartelepi jellegű környékek is, főleg a hévtől nyugatra és délre.
Csepel olyan, mint egy kisváros a városban. A központi része inkább lakótelepi, panelos jellegű. De sok az üzlet, piac, iskolák, stb is. Az utóbbi 5 évben elég sok közteret felújítottak. A külsőbb részek inkább kertvárosias jellegűek.
Más most hirtelen nekem se ugrik be róla.
köszönöm szépen!
hát inkább a kertvárosi része érdekel!milyen a környék?a közlekedés?milyen anyagi hátterű családok élnek ott?
A családok anyagi háttere vegyes. Az egyik szomszédunk tök gazdag, medence, konditerem otthon stb., a másik épphogy csak megél a nyugdíjából.
A közlekedés szerintem rendben van, olyan, mint bármilyen kisvárosban: autóval a csúcsforgalmi időszakban jobb a központot elkerülni, egyébként használható. A tömegközlekedés is elfogadható, bár az utóbbi években keveset használtam, nincs tapasztalatom. Biciklivel 10-20 perc alatt a Boráros téren vagy (attól függ, hogy pontosan honnét indulsz). De kisbolt, zöldséges, pék, videotéka, gyógyszertár, orvos, ruhabolt, virágüzlet stb. gyalogos távolságon belül van.
Az előzővel teljes mértékben egyetértek.
Az anyagi háttér nagyon változó. Vannak düledező viskók meg új építésű medencés villák is.
A közlekedés abból a szempontból rosszabb kicsit, hogy a hévhez külön buszozni kell 10-15 percet. Autóval pedig reggel és délután gyakran van dugó, mert a környező településekről ingázók egy része is Csepelen megy át. De mondjuk ez jellemző majdnem mindenhol a városban a külsőbb kerületekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!