Egy 150m2-es ház villanyrendszerének teljes felújítása kb. mennyibe kerül?
Nem tudom ki hogyan van vele, de villanyszerelőként azt kell mondanom hogy az előző hozzászólásokban elég brutális árakat írtak.Annyiból már cakk-pakk anyaggal, munkadíjjal megoldható.
Amúgy személy szerint azt mondom soha nem a négyzetméter számít hanem a kiépítés igénye.Milyen szerelési móddal-milyen anyagokkal-mit és mennyit kell szerelni.Munkadíjnál inkább mérvadó az óradíj.
Én a munkadíjat ilyen nagyságú háznál ha teljes rendszert kell cserélni valahol 50 - 100 000 ft közt határoznám meg.
Anyagköltség pedig csak az igénytől függ annak minimuma is valahol 100 000 körül alakulna ha mindent újra kell cserélni.(Legutolsó munkámat egy 2 szoba konyha fürdős házat vadonatúj rendszerrel átlagos igényű kiépítéssel 45000 ft munkadíjért vállaltam, anyaköltséget nem tudom mert a tulaj vett mindent)
Hát nem tudom, te merre dolgozol, de nekem itt a főváros környékén ennyit mondtak többen is egy hasonló feladatra.(400.000 Ft-ot) aztán megcsináltam saját magam.
Sok helyen elég volt átvezetékelni, de azért jópár új konnektor, és kapcsoló is kellett.
köszönöm!
csak kb. érdekelt. akkor mondjuk a 100.000-ret vehetem átlag munkadíjnak.
(a házunk villanyszerelését apósom fogja végezni, aki ugye nem fogad el pénzt tőlünk, de mi szeretnék neki cserébe valami nyaralást befizetni.)
A 12:56-nak (79%)
Kedves kolléga elég érdekes árakkal dolgozol ha szabad megjegyeznem. Felettébb érdekesnek találom az 50-100 ezer forintos munkadíj és a 100 ezer forintos anyag kalkulációdat egy 150m2 es házra.Bárhogy is számolgattam a büdös életbe nem veszed meg az anyagot ennyiért.A mai igényekre jellemzően általában véve m2/2 a szerelvény szám ami ugye 75db vagy inkább több, ezt megszoroznám 1500Ft tal mert 1 jó-közepes minőségű szerelvény ennyibe kerül(nem tescos)Kell még legalább 18 vagy 24 modulos elosztó( de inkább 24) az FI relé mifelénk alap,a kismegszakítóból meg nem érdemes 800-1000 Ft alatt választani márkától függetlenül.Hacsak nem szeretsz visszajárni cserélgetni az olcsó szart.Már eddig jócskán túlléptük a 100 ezres álomhatárodat és még 1 centi vezetéket sem vettünk az 1.5mm2 MCu 35Ft/m 2.5mm2MCu 45Ft/m. Én 1 ekkora házba látatlanban vinnék 1000-1200m 1.5- es és 600m 2.5 -est,dobozt csövet még nem is számoltam.
Nem tudom hogy milyen gépeid vannak,de hogy egyedül jársz az tuti mert ennyi pénzt még felezni is az érdekes lenne.
Ekkora házat 2 összeszokott embernek jól felszerelve(géppel) rajzolás vésés,csövezés kb 1 heti munkája.
Semmiképen nem akarlak megbántani távol álljon tőlem de irreális árakat mondasz!!!
A legutóbbi melód amit írtál kb 90-100m2 lehetet és te 45000Ft vállaltad, nem hiszem hogy a 300Ft kijött óránként.
A kérdezőnek,
Tavaly év végi árat tudok mondani neked ha megfelel.
Mi a kollégával 6500Ft/ szerelvényhely-ért szoktunk vállalni, ebben benne van a szerelvény doboz vezeték a csövek kötő elemek és dobozok és a mi munka díjunk is.
Mindegy hogy az elosztótól mennyire van 1 szerelvény 3méterre vagy 30-ra neked nem kerül többe.
Folyt köv.
A szerelvényeket te választod ki(max tanácsot adunk) nem is foglaltatik az árban. A 6500 Ft-ban benne van még a kapcsolók dugaljak, világító testek felszerelése. Természetesen magunk után összetakarítunk rendet hagyunk nálunk ez alap.
Remélem neked tudtam segíteni vagy irányvonalat adni.
W3dzz kollégának!
Hm én szerencsére tudok olcsó helyeket ahol szerelvényeket lehet venni! Persze igénytől függ de én sokkallom a te irányvonaladat! Elég helységenkén 1 kismegszakító és nem szükséges minden négyzetméterre dugalj.
A kérdező esetében is max egy 12-14 férőhelyes elosztót terveznék és helységenként 4 dugaljat(nagyobbakba esetleg 6 db).
Márkás anyagokkal dolgozom én is utálom a gagyit.Ahol én veszem és amit a megrendelőnek is szoktam ajánlani: XBS kismegszakító 250 Ft, XBS fi relé 2500 Ft,AlfaLine szerelvények 400-1000 Ft, Hensel 12+2 modulos süllyestett elosztó 5500 Ft, MCu vezeték 24 Ft/m,65doboz 20Ft
És igen egyedül dolgozom mert így éri meg, az említett 2 szoba konyha fürdő 75 m2 körül volt két hétvége alatt lett kész+ egy délelőtt a szerelvényezés festés után
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!