Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Sírkőre vázát visszaragasztani?

Sírkőre vázát visszaragasztani?

Figyelt kérdés

Mivel lehet a műkő anyagú sírkőre a vázát visszaragasztani?

Kültéri csemperagasztó vagy valami cementes keverék?

2011. febr. 23. 20:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Igen, például én azokkal próbálnám.

Nálunk is egyébként lejött szinte az összes váza már évek óta, de nem ragasztottuk vissza. A szél nem fújja le, de ősszel legalább nem kell lekötni a víz, jég ellen, elég csak lefordítani.

2011. febr. 23. 21:15
 2/13 anonim ***** válasza:
Én a bauhaus-ban vettem tubusos ragasztót, amivel egy letört padlódarabot ragasztottam vissza. A nevét sajnos nem tudom, mert kb. egy éve volt. Néha meg szoktam nézni, semmi mozgás.
2011. febr. 23. 21:38
 3/13 anonim ***** válasza:

Persze, pl pár száz Ft-os akrillal is visszaragaszthatod, de egy idő után el fogja engedni. Arra vigyázz, hogy lehetőleg ne ecetsavas szilikon legyen, mert az megmarja a műkövet, márványt.

"Gyárilag" is valami cementes keverékkel ragasztják oda. Az talán tartósabb.

2011. febr. 23. 21:41
 4/13 A kérdező kommentje:

És a cementes keverékre van tanácsotok?

(van egy fél zsák cementem elfekvőbe,

így arra nem kellene költeni)

2011. febr. 23. 21:52
 5/13 anonim ***** válasza:

Én vennék egy zsák flexi csemperagasztót az a tuti.

Az is cementes izé, de azt legalább ragasztásra találták fel.

nem tudom eredetileg miért nem csapolja a sírköves, de mi egy ilyen letörés után megcsináltuk.

8-as furat a vázába, 8-as furat a sírkőbe, bele 6-os menetesszár(vagy betonvas, vagy köracél vagy ami van otthon. Aztán csemperagasztóval beleragasztottuk.

Azóta stabil(5 éve)

2011. febr. 24. 09:51
 6/13 A kérdező kommentje:
Ha meg van csapolva, akkor a sírkő is törhet, ha le akarják szedni.
2011. febr. 24. 10:06
 7/13 anonim ***** válasza:
Ez igaz, mi ezt nem vettük számításba:) csak a stabilitás volt a cél. szerencsére eddig még nem akarták ellopni.
2011. febr. 24. 10:08
 8/13 anonim ***** válasza:

A betonban is általában minél több a cement, annál szilárdabb lesz.

Egy ilyen ragasztáshoz kell egy fél marék anyag, vagy még annyi se. Szerintem sima cement-vízzel odaragaszthatod. Persze majd ha jobb idő lesz. A fagy nem tesz jót neki, amíg teljesen meg nem szilárdul.

Nálunk nemrég volt fürdőszoba felújítás. A régi csempét nem úgy rakták fel, mint ahogy ma szokás, teljes felületen csemperagasztóba ágyazva, hanem a csempék közepét ragasztották csak fel középen egy-egy cement-pogácsával. Még 30 év után is úgy tartott, hogy alig lehetett levésni, szikrázott rajta a gép.

Műkő vázákat szerencsére nem nagyon jellemző, hogy lopnák, nem egy nagy érték, gyakorlatilag csak pár kiló beton. Ellenben nekünk az egyik síron alumínium váza van. Na, azt már többször megpróbálták lerúgni, de nem sikerült nekik. Az nem csak ragasztva van, hanem egy vasrúddal bele is betonozva a sírkőbe. A ragasztás persze elvált a rángatástól, rugdosástól és a rudat is kihúzták egy pár centire, de tovább nem jött, így végül otthagyták.

2011. febr. 24. 11:46
 9/13 anonim ***** válasza:
Arra azért figyelj, hogy a sok cement nagyon "rideggé" teszi a kötést, a hőingadozástól megrepedhet.
2011. febr. 24. 12:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Sikerült?
2022. nov. 20. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!